Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Lenaert Nicasiusspeld voor Martin Borst van Voedsel Focus Amersfoort

17 september 2020 om 17:05 Mensen

AMERSFOORT Martin Borst, bestuurslid van stichting Voedsel Focus Amersfoort, ontving donderdag 17 september de Lenaert Nicasiusspeld van de stad uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hij ontvangt de gemeentelijke onderscheiding voor zijn grote inzet voor stichting Voedsel Focus Amersfoort en zijn werk voor de kerken in Amersfoort-Noord.

Martin Borst was vanaf 2008 bestuurslid voor de Voedselbank Amersfoort. Wegens het beëindigen van zijn benoemingstermijn stopt hij met deze functie. Wel blijft hij als coördinator van het uitdeelproces bij de voedselbank betrokken.

Burgemeester Lucas Bolsius: ,,Martin Borst zag de voedselbank niet alleen als een instantie die noodhulp bood, maar als een instantie die daarnaast een veel belangrijkere taak heeft door klanten de weg te wijzen en ze te helpen zelfredzaam te worden. Daarmee onderscheidde deze voedselbank, vooral in de eerste jaren, zich ten opzichte van vele andere voedselbanken in Nederland.”

APPELTJE VAN ORANJE In 2015 nam de heer Borst als vertegenwoordiger van het bestuur het ‘Appeltje van Oranje’ in ontvangst uit handen van Koningin Máxima voor bijzondere hulp van de voedselbank aan mensen die het minder getroffen hebben. De Appeltjes zijn bestemd voor initiatieven die mensen met elkaar verbinden.

Daarnaast was de heer Borst betrokken bij de opbouw van het missionaire-diaconale werk van de kerken in Amersfoort-Noord, en in de nieuw te bouwen wijken van Zielhorst en Kattenbroek. Hij was onder andere lid van de Kerkenraad Brandpunt en afgevaardigde in de Oecumenische Wijkraad Brandpunt. Vanaf de begin jaren 2000 was hij Lid Grote Kerkraad, scriba en voorzitter van Algemene Kerkenraad Hoogland/Amersfoort Noord. Ook was hij enige tijd actief als (interim) voorzitter Diaconie PKN Hoogland/Amersfoort Noord.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie