Afbeelding
Sporthal Zielhorst

Crisisopvang Sporthal Zielhorst afgerond

17 augustus 2022 om 14:05 Maatschappelijk

AMERSFOORT De crisisnoodopvang van 100 asielzoekers in sporthal Zielhorst aan de Trompetstraat 3 is op 15 augustus 2022 gestopt, zo meldt de gemeente Amersfoort. De sporthal kan weer door scholen en verenigingen worden gebruikt. In samenwerking met de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) en beheerder SRO gold de locatie sinds 29 juni als overloop voor het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel.

Burgemeester Lucas Bolsius geeft aan dankbaar te zijn voor de ,,vaak hartverwarmende inzet van iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze tijdelijke opvang. Bewoners en organisaties uit de wijk speelden hier een belangrijke rol in. Zij regelden bijvoorbeeld de komst van een ijscowagen op een warme dag. Er is veel samen gesport en ondernomen. Tegelijkertijd vraagt de opvang natuurlijk ook het nodige van de omgeving. We danken iedereen voor het begrip.”

TE VOL De vluchtelingen die in de sporthal hun onderkomen hadden zijn de afgelopen tijd weer op andere plekken in het land ondergebracht. De opvang was nodig omdat het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel te vol is

Buurtbewoners en vrijwilligers krijgen woensdag een uitnodiging voor een bijeenkomst. Doel hiervan is om met elkaar terug te blikken op de crisisnoodopvang, elkaar te bedanken en om evaluatiepunten aan de organisatie te kunnen toelichten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie