Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

‘Hartveiligheid van Amersfoort’ opnieuw op de politieke agenda gezet

18 september 2020 om 11:00 Maatschappelijk

AMERSFOORT Bij een hartstilstand is het van levensbelang om zo snel als mogelijk te handelen en daarom wil de CDA weten hoe het in Amersfoort met de AED’s geregeld is. Al langer vragen zij aandacht voor de ‘hartveiligheid van Amersfoort’ en opnieuw brengen zij dit onderwerp op de politieke agenda. 

door Jeroen van der Veer

In de gemeente beheert Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort het netwerk van burgerhulpverleners en de AED’s. Deze stichting werkt op basis van een overeenkomst met onder andere de gemeente en heeft ongeveer 2300 burgerhulpverleners en 200 AED’s waarvan ongeveer 60% al 24/7 bereikbaar is.

Het doel van de stichting is dat er overal in Amersfoort binnen 6 minuten na een 112-melding de reanimatie wordt opgestart door de burgerhulpverleners én dat er een AED wordt gebracht om het slachtoffer op aan te kunnen sluiten. Er zijn echter nog altijd AED’s in gebouwen aanwezig die niet 24 uur per dag en zeven dagen in de week voor burgerhulpverleners bereikbaar zijn. 

Micheline Paffen en Angeliek Noortman (beiden CDA) willen graag dat deze bedrijven hun AED naar buiten halen en vragen de gemeente of zij met hen in gesprek zijn om dit te realiseren. 

Daarnaast willen zij weten of er gebieden in Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen zijn die nog niet voldoen aan het dekkend netwerk waardoor de zes minuten-norm gehaald kan worden. Mocht dit niet het geval zijn, willen Paffen en Noortman weten hoeveel (geld voor) AED’s er moeten komen om dit te realiseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie