The Fours
The Fours Aangeleverd

Opwarmen voor Dias Latinos bij Observant

25 mei 2023 om 12:33 Lokaal Deel je nieuws

Woensdag 7 juni brengt een voorproefje op festival Dias Latinos naar Stadspodium Observant. The Fours zijn vier superkrachten gebundeld. Deze vier heren hebben hun sporen verdiend door te spelen in New Cool Collective of Holland Big Band, samen te werken met Jamiroquai en Chaka Khan of les te geven aan het conservatorium. 

Hun onderlinge chemie kwam tot hen tijdens een oefensessie, de rest is geschiedenis. Altijd funky, energiek en swingend. Hun eigen composities variëren van Latin Jazz tot Afro funk vibes. De aanvang van dit optreden is 20.30 uur. Kaarten á € 10,00 zijn verkrijgbaar via www.observant.nl.

Bassist, percussionist, componist en arrangeur Leslie Lopez (Puerto Rico) heeft over de hele wereld gespeeld, opgenomen en getoured met vele internationale acts, waaronder Nueva Manteca, Cubop City Big Band en Conexión Latina. Hij is al 29 jaar lid van de internationale Nederlandse groep New Cool Collective. Hij heeft lesgegeven aan conservatoria in Europa, Latijns-Amerika en Azië en produceert zijn eigen muziek. Zijn eigen album “Bomba Moderna” is een masterpiece.

Finn Peters (Engeland) is een meermaals bekroonde saxofonist, fluitist, componist en producer. Zijn veelzijdige, brede benadering van compositie en improvisatie komt voort uit het werken met enkele van de meest vooruitstrevende artiesten van het afgelopen decennium. Hij speelde o.a. met Jamiroquoi, Chaka Khan, Incognito en Sam Rivers. Naast zijn eigen projecten en platen label heeft hij de afgelopen 25 jaar als side-man gewerkt en wereldwijd opgetreden in meer dan 90 landen. Finn won de categorie “Beste sessie” van Radio 1 Worldwide Awards en werd tweede in de categorie “Beste album” Ook won hij de BBC Jazz Award.

Gitarist en componist Jeen Rabs (Nederland) is actief in verschillende muziekstijlen en speelde onder meer in New York, Zuid-Amerika, Azië en Afrika en bracht twee albums uit onder zijn eigen naam. Als docent was hij werkzaam aan de Universiteiten van Rio De Janeiro, Bangkok en Addis Ababa en is hij met enige regelmaat actief als studiomuzikant in Dublin. 

Master op drums Olaf Keus (Nederland) heeft als favorieten stijlen jazz, latin, Braziliaans en funk en speelt percussie-instrumenten uit Zuid-Amerika en Afrika. Hij is thuis in vele stijlen en laat dit horen met o.a. Mike Del Ferro, Ronald Snijders en Efraïm Trujillo. Olaf speelt met veel Braziliaanse artiesten zoals Ceumar en Celio Roberto Silva. Hij is drum- en ensemble-leraar aan de Muziekschool Amsterdam en geeft body percussie lessen aan het Amsterdamse Conservatorium.

Stadspodium de Observant

Stadhuisplein 7

3811 LM Amersfoort

www.observant.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie