Opening Calisthenicspark en Sportbox Juliana van Stolberg.

28 maart 2023 om 11:02 Lokaal Deel je nieuws

Op donderdag 6 april 2023 wordt het Calisthenicspark Juliana van Stolberg officieel geopend door wethouder sport Ben van Koningsveld. Tijdens de opening worden er demonstraties Calisthenics en freerunning gegeven. Bezoekers kunnen zelf ook meedoen met clinics op en rondom het nieuwe Calisthenicspark en meer informatie ontvangen over de SportBox.  

Het Calisthenicspark is tot stand gekomen vanuit de wens van jongeren uit de wijk die tijdens corona niet in de sportschool terecht konden. De buurtsportcoach en jongerenwerker uit de wijk hebben dit omarmd en samen met de gemeente en SRO ervoor gezorgd dat dit project uiteindelijk gerealiseerd is. SRO vierde vorig jaar haar 25-jarig jubileum; als cadeau aan de stad heeft zij bijgedragen in de kosten. 

Jong en oud, ervaren en onervaren kunnen vanaf nu buiten sporten en oefeningen doen met behulp van je eigen lichaamsgewicht. De diversiteit aan activiteiten die er gedaan kan worden maakt het uitdagend voor iedereen. Met de Calisthenics toestellen wordt sporten en bewegen in de openbare ruimte toegankelijker voor alle inwoners uit Amersfoort. 

Naast de Calisthenics toestellen is er ook een SportBox geplaatst met diverse sport- en fitnessmaterialen. Amersfoort is de 6e gemeente met een SportBox. De SportBox is voor iedereen toegankelijk via de App SportBox. Je kunt via de app gratis een tijdsslot reserveren om gebruik te maken van de materialen. 

Kom jij op 6 april een kijkje nemen en meedoen? 

Tijd: 19.00 uur 

Locatie: Juliana van Stolbergpark, Graaf Hendriklaan 15 (aan de Leusderweg) 

Vragen of meer informatie: buurtsportcoach@sro.nl  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie