Afbeelding
werkgroep Ode aan de Natuur ism Bomenmuseum Gimborn

Lustrum keramiekexpositie ‘Ode aan de Natuur’ in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn te Doorn

27 maart 2023 om 16:39 Lokaal Deel je nieuws

Van zaterdag 8 april tot en met zondag 4 juni 2023 vindt in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn te Doorn voor de vijfde keer de keramiektentoonstelling ‘Ode aan de Natuur’ plaats. Tijdens deze acht weken durende lustrum-expositie presenteren 43 ex-NVK-leden hun keramiek in het arboretum van het Bomenmuseum. Er zijn meer dan 100 uiteenlopende kunstwerken te zien, waarvan de meeste speciaal vervaardigd zijn voor deze expositie. Van realistisch tot abstract, van monumentaal tot teer en breekbaar en van losse werken tot installaties.

Het Bomenmuseum herbergt een unieke botanische collectie met exemplaren afkomstig uit de hele wereld. Je loopt hier in een uurtje van de Alpen naar de Himalaya en van Japan naar Canada. Het uitgestrekte, parkachtige terrein is een bijzonder geschikte tentoonstellingslocatie voor buitenkeramiek.   De natuurlijke omgeving gaat een dialoog aan met de keramische werken en biedt een bijzonder podium voor deze vorm van kunst. De werken zijn te vinden in en onder bomen, in de heidetuin, in het gras en aan en in het water. 

Voorheen werd deze tentoonstelling georganiseerd onder de vlag van de Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK) maar deze vakgroep is eind 2021 opgeheven. Enkele ex-leden van de NVK hebben de Werkgroep Ode opgericht en de organisatie op zich genomen. In samenwerking met het Nationaal Bomenmuseum Gimborn zetten zij deze succesvolle buitententoonstelling voort. Met deze expositie worden het vakwerk van de keramisten én het Bomenmuseum gepromoot bij een breed publiek. De vorige expositie was in 2020 en werd bezocht door ruim 8800 bezoekers.

Het Bomenmuseum is dagelijks geopend van 8.00 tot 19.00 uur. De entree bedraagt € 7,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar en jaarkaarthouders van het Bomenmuseum krijgen gratis entree. Dagelijks is er van 11.00 tot 17.00 uur een catalogus van de tentoonstelling met routekaart te koop voor € 4,50 bij de Ode aan de Natuur-stand bij de ingang van het Bomenmuseum. Desgewenst kan hier ook uitleg gegeven worden over het geëxposeerde werk. Tevens zijn er twee rondwandelingen op 10 en 23 april waar een gids van het Bomenmuseum en een keramisch kunstenaar u langs de route zullen leiden. Alle keramische kunstwerken zijn te koop. 

LET OP ! Met een online geboekt combiticket ontvangt u korting op de entree én de catalogus van de tentoonstelling. Meer informatie en tickets: www.bomenmuseum.nl. Informatie over de keramisten is te vinden op: www.odeaandenatuur.nl.   

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie