Hanny van Hoeijen en Francien Voss
Hanny van Hoeijen en Francien Voss Logo Just Breathe Amersfoort

just breathe maakt herstart.

22 maart 2023 om 07:21 Lokaal Deel je nieuws

‘Zingen is goed voor de longen, het maakt blij én ook is het fijn om met gelijkgestemden bij elkaar te komen’.

Het is bewezen dat zingen een goede ademhalingstechniek bevordert, wat ook helpt om stress te verlagen. Zingen kan je helpen om vele klachten te verminderen.

Kortom: Zingen is goed voor de mens. 

Maar wat als je een longprobleem hebt? Hanny van Hoeijen en Francien Voss hebben zelf allebei te maken met longproblemen.

Dan juist! Want als het aankomt op zingen, laten de twee Amersfoortse vriendinnen zich niet zomaar uit het veld slaan. De vriendinnen hebben een speciaal koor opgericht: Just Breathe,”We gaan overdag repeteren, want ’s avonds slaat de vermoeidheid toe.”

Het koor is verleden jaar april enthousiast gestart met een groep van 16 leden, allen met long-covid of andere luchtweg problemen. In een ruimte die gratis ter beschikking werd gesteld door een woon- zorgcentrum en onder bezielende begeleiding van een dirigente, gespecialiseerd in ademhalingstechnieken. 

Door een communicatiestoring konden ze vanaf januari van dit jaar geen gebruik meer maken van de gratis ruimte en werden de repetities tijdelijk stopgezet.

Op zoek naar nieuwe ruimte die voor niks beschikbaar gesteld kan worden.

Helaas is dat niet gelukt maar is er een betaalbaar zaaltje gevonden in Amarena, parkeren voor weinig en gebruik van een leuk restaurant voor een consumptie achteraf. 

Om het koor financieel gezond te houden is er een nieuwe dirigent uit Amersfoort aangesteld, Bert Weijdema. Bert heeft diverse koren en deskundigheid met betrekking tot stem- en ademhalingsoefeningen. Bert kan het koor op maandagmiddag begeleiden.

Wat betreft de muziek, is het koor niet anders dan andere koren. „We kunnen in principe alle nummers zingen, maar wij willen graag licht repertoire zingen, het liefst muziek uit de jaren zestig. Gewoon voor ons plezier want iedereen kan zingen!”

„Dit koor is echt bedoeld als een manier om verbinding met elkaar te vinden en om als gelijkgestemden met elkaar in contact te komen.” 

Kortom, heb je longproblemen, wil je graag zingen, schroom niet en kom een middag proefzinnen bij de Amarena, De Velduil 2 3815 XT Amersfoort.

Op de maandagmiddag in de even weken vanaf 14:00 tot 16:00 uur.

We gaan weer beginnen vanaf 15 mei a.s.

Voor meer informatie Hanny van Hoeijen, telefoonnummer 06 281 652 56.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie