Afbeelding
Eigen foto

Spoedcursus Mensenkennis in Theater De Lieve Vrouw

16 maart 2023 om 11:09 Lokaal Deel je nieuws

Als onderzoeker naar menselijk gedrag deelt hij zijn ervaringen en analyses op een zeer onderhoudende wijze. Hij deelt rake kwinkslagen uit en als dichter en zanger weet hij de aandacht goed vast te houden. Een cursus die past bij een gezonde kritische houding en de lach als cadeau mee geeft.

Al jarenlang wil hij een theaterstuk te maken. Tijdens een sabbatical heeft hij die geschreven. Twee jaar lang lag het op de plank. En nu staat het op de planken. Eind januari was zijn debuut in theater De Breede Beek te Nijkerk. Bram is 25 jaar marktonderzoeker geweest, als mede-eigenaar van Blauw Research, een toonaangevend bedrijf in die sector. Hij heeft zich dus veel verdiept in het menselijk gedrag. “Na 25 jaar dacht ik dus dat ik wel zo’n beetje wist hoe het zat. En toch, ik schrok ervan hoeveel ik tijdens Corona nog heb bijgeleerd over de menselijke rariteiten en systeemfoutjes die in ons allemaal zitten. En dat is soms pijnlijk, soms hilarisch, maar altijd  verwonderlijk. En dat heb ik samengeperst in een spoedcursus mensenkennis. Je kunt er dus wat van opsteken. Maar het kan ook zomaar zijn dat je erom moet lachen. 

Als partner bij Blauw Research heeft hij voor veel grote bedrijven gewerkt. “Maar na 25 jaar wilde ik de commerciële wereld uit. Niet dat ik er op wil afgeven hoor. Maar als mid-lifer kreeg ik steeds meer het verlangen om voor missie-gedreven organisaties te gaan werken.” Daarom heeft hij twee jaar terug Neerlandshoop opgericht. Niet helemaal toevallig vernoemd naar een vermaard duo dat in de jaren 70 furore maakte met maatschappij kritisch cabaret. “Ik heet Bram en mijn vrouw heet Freek, dus heel veel creativiteit was daar niet voor nodig.” (Neerlandshoop was de naam van het duo Bram Vermeulen en Freek de Jonge). Zijn missie met Neerlandshoop is ‘meer harmonie in Nederland’. Hij steunt in deze tijden van polarisatie initiatieven van mensen die met harmonie mee bezig zijn. Zoals bijvoorbeeld www.hardverzachters.nl die de online dialoog weer gezond willen maken. Daarnaast werkt hij voor organisaties zoals het Leger des Heils en Tony’s Chocolonely aan strategische vraagstukken. Bovendien neemt hij soms zelf initiatieven die zijn missie ondersteunen. Zo ook deze cabaret voorstelling. “Ik ben niet grof, niet plat, niet spottend, niet beledigend. Wil ik bewust niet zijn. Maar ik zoek wel de randen op. Ik wil ook dat er gelachen wordt. Best een uitdaging dan. Maar ik wilde het per se wel op die manier doen. Anders zou ik mezelf verloochenen.“ 

Zondagmiddag 26 Maart 15u Er is die zondag toch geen Eredivisie programma, geen Formule 1, geen schaatsen op tv. Bovendien, het is een voorstelling met een boodschap, dus je kunt ook een keer uitslapen op zondag. Of, mocht je nog een goed excuus nodig hebben om die ene verjaardag een keer over te slaan, van harte welkom!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie