Poster
Poster Hildo Flierman

Sporen! muziek en dans, indringende voorstelling in Veerensmederij

30 april 2022 om 02:01 Lokaal Deel je nieuws

Op zondagmiddag 15 mei speelt Ensemble Somme Noord onder leiding van Hildo Flierman de indringende muziek en dans voorstelling Sporen! in de Amersfoortse Veerensmederij. Met muziek van onder meer Steve Reich, Darius Milhaud en Igor Stravinsky, met songs van Leonard Bernstein, Crowded House en meer belicht het ensemble keuzes en dilemmas rond het thema vrijheid.

De Australische contemporary performer Olympia Kotopoulos visualiseert deze vraagstukken.

In Sporen! wordt verteld over de keuzes die de verzorgsters in de creche tegenover de Hollandsche Schouwburg maakten en wordt een portret geschetst van Frans van den Berg, de kok in Kamp Amersfoort. Op de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog vochten miljoenen Engelse vrijwilligers, hun rauwe poezie klinkt in Sporen!

Theatermaker en dirigent Hildo Flierman benadrukt dat het ensemble geen oordeel uitspreekt, maar met de voorstelling stof tot nadenken wil geven. “Mijn vader koos ervoor om onder te duiken in de oorlog, hij ontliep daardoor de Arbeitseinsatz, maar in 1948 vertrok hij naar Indie voor zijn dienstplicht; voor God, Koningin en Vaderland.” Ik heb er niet veel over gehoord, achteraf onbeantwoorde vragen.

Sporen! is geen gewoon concert, geen theatervoorstelling, Sporen! is een beleving, niet in kaders te plaatsen.

Veerensmederij Amersfoort, zondag 15 mei, aanvang 15:00 uur.

Kaartverkoop via www.musicompagnon.nl/sporen

Dans impressie
Dans impressie
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie