Sanne Berghuis speelt op 12 juni in De Observant
Sanne Berghuis speelt op 12 juni in De Observant Observant

Studenten Conservatorium Utrecht spelen in De Observant

24 april 2022 om 19:41 Lokaal Deel je nieuws

Op 1 mei en 12 juni kunnen geïnteresseerde luisteraars weer komen genieten van een ontbijtconcert in De Observant in Amersfoort. Het podium is op 1 mei voor masterstudent Felita Tanaya. Op 12 juni speelt de bijna afgestudeerde pianiste Sanne Berghuis.  

Op zondag 1 mei brengt pianiste Felita Tanaya een gevarieerd klassiek programma op de piano. Voor de uit Indonesië afkomstige Felita is de piano niet alleen een muziekinstrument, maar ook een manier om verhalen te vertellen en te communiceren. Via de piano heeft ze een manier gevonden om zich te uiten, daar waar woorden tekortschieten. Felita studeert momenteel piano bij Henry Kelder aan het conservatorium van Utrecht (HKU).  Zij was onlangs te beluisteren in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Op 1 mei zal zij o.a. muziek van Chopin, Prokofiev en Beethoven ten gehore brengen.

Sanne Berghuis
De in Amersfoort geboren Sanne Berghuis (1998), was zeven jaar toen ze begon met pianolessen bij Scholen in de Kunst. Ze kreeg les van Machteld Nijeholt en vervolgens van Hans van Ham. Met twee goede vriendinnen (violiste Serena Vanheuverswijn en celliste Hedwig Kok) speelt ze in het pianotrio Zahetsa. Hiermee heeft zij de eerste prijs gewonnen bij zowel de Norman Cooper Chamber Music Competition (Aberdeen, 2014) als bij het Tristan Keuris Kamermuziek Concours (Amersfoort, 2015). Van 2014 tot 2017 speelde Sanne in het Amersfoort Jeugd Orkest, als pianist en als slagwerker/paukenist. In 2019 behaalde ze haar bachelor diploma Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en vervolgens ging ze klassiek piano studeren bij Henry Kelder aan het Conservatorium van Utrecht. Momenteel zit ze in het vierde jaar van de bachelor. Daarnaast is Sanne op dit moment werkzaam als pianodocent bij de lespraktijk ‘Pianolessen Utrecht’ in Vleuten.

Op zondag 12 juni zal Sanne Berghuis een programma spelen met werken van Debussy, Bach, Prokofiev en Chopin. Van Beethoven speelt zij het pianoconcert nr. 3 in c klein. Deze compositie (een bewerking voor piano en strijkkwintet) voert zij uit met medewerking van Miriam Olsen (viool), Tina Draadjer (viool ), Jeltje Quirijnen (altviool), Hedwig Kok (cello) en Orrin van Leeuwen (contrabas).

Kaarten voor de ontbijtconcerten zijn verkrijgbaar via de website van de Observant.

Kosten: 22,50 p.p. inclusief ontbijt
Tijd: 9.30 – 11.00  uur.
Plaats: De Observant, Stadhuisplein 7

Felita Tanaya speelt op 1 mei
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie