Twee voetvollers aan het werk
Twee voetvollers aan het werk Schoonhoven

Première documentaire ‘De Volmolen in Amersfoort’

Lokaal Deel je nieuws

De Katoendrukkerij maakte samen met Schoonhoven Producties het afgelopen jaar een driedelige documentaire ‘De Volmolen Amersfoort: De verhalen, Het vollen en Het katoendrukken’.

Amersfoort kende van de 15e tot de 19e eeuw een textielnijverheid waar veel inwoners van de stad hun werk in vonden. De gemeente joeg eeuwenlang deze nijverheid aan door subsidies, burgerschapsverleningen en andere stimulerende maatregelen om textielondernemers te verleiden naar de stad te komen. Decennialang was Amersfoort de grootste bombazijnstad (=katoen met linnen) van Nederland. De eerste katoendrukkerij van Europa in de 17e eeuw in Amersfoort. De grootste weverij van Nederland stond rond 1800 in Amersfoort.

De Volmolen is een van de tastbare overblijfselen van deze interessante textielgeschiedenis. In de documentaire schetsen we een beeld van deze historie. Wat is katoendrukken, wat is vollen, wat weten we nog van de historie van De Volmolen en wat betekent het rijksmonument nu nog? Kom er achter en woon deze avond de premiere bij van de documentaire daarover.

De documentaire is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de Gemeente Amersfoort en vele vrijwillige medewerkers.

Wil u ook de première van deze documentaire bijwonen op donderdag 28 april om 19.00 uur in de Katoendrukkerij in De Volmolen?

Reserveer dan nu een (gratis) plaats via info@dekatoendrukkerij.nl

Locatie: De Katoendrukkerij in De Volmolen, Plantsoen Noord 2, 3811 GH Amersfoort

advertentie