installatie van Chiel Kuijl
installatie van Chiel Kuijl Elganan jelsma

Land Art Stille Omgang Eemklooster

7 april 2022 om 14:02 Lokaal Deel je nieuws

Tentoonstelling: ‘Stille Omgang’

23 april t/m 30 oktober 2022

Midden in de drukte van de samenleving is er de stilte van het Eemklooster.

Veertien kunstenaars uit het hele land tonen op het terrein rond het Eemklooster in Amersfoort land art kunstwerken die speciaal voor deze locatie vervaardigd zijn.

De getoonde werken zijn toevoegingen aan- en reacties op het landschap. Het terrein en de begroeiing zijn daarbij geheel in tact gebleven.

Het Eemklooster bestaat 90 jaar en is nu geen klooster meer, maar een verzamelplek voor bedrijven, ateliers en kinderdagverblijven. Toch is de sfeer in het park er omheen nog die van rust en contemplatie.

Door kunst te plaatsen op onverwachte plekken wordt het unieke van de locatie benadrukt. De tentoonstelling is een soort ‘stille omgang’ waar de kunstwerken reflecteren op het kloosterleven van stilte en bezinning tegenover de drukte van het gewone leven.

Veertien kunstenaars reageren met hun werk op de bijzondere locatie!  Deze expositie laat zien dat deze unieke locatie een plek is om samen te genieten van kunst, natuur en cultuur. Zij toont de kracht van de land art en de kunstenaars.

Kunstenaars: Hedy Hempe, Chiel Kuijl, Carola Mokveld, Hester Pilz & Elsbeth Pilz, Johan Sietzema, Jos Smink, Yolanda van Dongen & Jacomien Boonstra, Peggy Eras, Elganan Jelsma, Jan Everwijn, Peter Huibers en Thea van Vliet.

Op zaterdag 23 april 2022 om 11 uur wordt de expositie geopend door wethouder Astrid Janssen (betrokken bij de ontwikkeling van het Eemklooster), Michiel Krutzen, locatiemanager Eemklooster, Peggy Eras en Elganan Jelsma, projectleiders en de kunstenaars.

Astrid Janssen zal de vlag hijsen.

De expositie is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amersfoort en het Prins Bernhard cultuurfonds Utrecht.

Extra info:

Land art ‘Stille Omgang’

Periode: 23 april 2022- 30 oktober 2022

Het Eemklooster, Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort

www.eemklooster.nl

www.pubart.nl (catalogus gratis te downloaden)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie