JCI Eemland reikt cheque uit aan MIND
JCI Eemland reikt cheque uit aan MIND Max van Mierlo

JCI Eemland steunt MIND Young Academy met aanzienlijk bedrag

Lokaal Deel je nieuws

De corona-uitbraak heeft het mentale welzijn van velen geen goed gedaan. Niet eerder waren in Nederland zoveel jonge mensen somber, angstig en eenzaam (bron: CBS). Daarom zette JCI Eemland juist nu de schouders extra stevig onder de jaarlijkse chocoladeletteractie en werd gekozen voor een goed doel dat een verschil kan maken in het mentale welzijn van jongeren.

De opbrengst van 6000 euro komt ten goede aan MIND. Via de MIND Young Academy en Studio delen jonge ervaringsdeskundigen hun eigen verhaal op scholen, YouTube en Instagram. Zo ervaren andere jongeren dat ze niet de enige zijn die worstelen met mentale klachten en ze er niet alleen voor staan. 

Als dank voor de financiële steun organiseerde MIND een speciale online-sessie over psychische gezondheid van jongeren voor de deelnemers van de actie. Deelnemers van de online-sessie van MIND Young Academy hebben zelf kunnen ervaren hoe een persoonlijk verhaal het gesprek over psychische klachten open kan breken en het “onbespreekbare” bespreekbaar kan maken. Twee peer educators Tim en Cloud vertelden uit ervaring hoe belangrijk het is dat het taboe doorbroken wordt en dat de weg naar (anonieme) hulp op tijd gevonden wordt.

Mede dankzij vele bedrijven die een attentie voor hun medewerkers en hun relaties via de webshop chocoletterjci.nl hebben geregeld, kan JCI Eemland de opbrengst van 6.000 euro aan MIND doneren. Zo dragen we bij aan de oplossing voor dit maatschappelijke probleem.

advertentie
advertentie