Mieke Honingh, dirigent
Mieke Honingh, dirigent Johann Turnqvist

Herstart muziekgroepen ASO en BEAM

25 januari 2022 om 20:14 Lokaal Deel je nieuws

Bijna twee jaar was het vanwege de coronacrisis niet mogelijk om regelmatig te repeteren en concerten te geven. Dankzij het nieuwe beleid van het kabinet is die periode voorlopig voorbij. De strijkers van het Amersfoort String Orchestra (ASO) en de blazersgroep BEAM hebben alweer grootse plannen voor de komende maanden.


De dirigent van beide groepen, Mieke Honingh, is dolblij met deze ontwikkeling: “Het voelt koud aan als je niet mag spelen vanwege de overheidsregels. We hebben ons er altijd keurig aan gehouden, maar onze leden en ikzelf natuurlijk zijn dolblij dat we weer mogen spelen.”
 

In 2016 richtte Mieke Honingh, in het dagelijks leven altvioliste in het beroemde Metropole Orkest, het Amersfoort String Orchestra op. Een jaar later volgde de blazersgroep BEAM.

Voor het ASO gaat het om de viool, altviool, cello en contrabas. Het blazersensemble bestaat uit fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn. Deze ensembles worden samengesteld met uitsluitend amateurs met een grote passie voor muziek.

Mieke Honingh: “Vanwege de coronacrisis haakten de afgelopen tijd enkele spelers af. Ik heb daar alle begrip voor. Het was een frustrerende tijd. We gaan nu keihard werken om de groepen weer vol te krijgen.”

De repetities worden meestal gehouden in een van de zalen van Concordia in Hoogland, maar ook in het stadscentrum kan gerepeteerd worden.

De groepen gaan begin februari weer van start. Iedereen die zich wil aansluiten kan zich melden bij dirigent Mieke Honingh via 06-22542682 of mieke@honingh.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie