De  Machinekamer van Parkhuis Amersfoort
De Machinekamer van Parkhuis Amersfoort Robert Koelewijn

Parkhuis Amersfoort opent speelkelder ‘De Machinekamer’.

10 december 2021 om 13:07 Lokaal Deel je nieuws

De blaadjes dwarrelen door het park en de wind giert rond het oude ketelhuis. Vanaf de lente hebben gasten en bezoekers Stadspark Elisabeth Groen en Parkhuis Amersfoort gevonden en omarmt. Nu de kou ons weer naar binnen drijft, opent Parkhuis haar ‘Machinekamer’ en ‘Familiekamer’ in de weekenden. Voor alle kinderen van 0 tot 101 is er iets te spelen of te doen. 

Initiatiefnemer Michiel van Rennes van Bzzzonder: “Bij Parkhuis Amersfoort kijken we trots en blij terug op de wervelende start van onze ontmoetingsplek. Doordeweeks is ons restaurant open en in de weekenden gooien we nu ook de deuren van de Familiekamer en de Machinekamer open. Plekken die gericht zijn op spelen, ontmoeting en familie & vrienden. De industriële kelder van Parkhuis, de plek waar vroeger de ketels van het Elisabeth Ziekenhuis stonden, ademt vintage. In elke hoek ontdek je iets (oud) nieuws en vind je iets om samen mee te spelen. Een poolbiljart, een oude flipperkast, retro spelcomputer, houten blokken en planken vol oude spelletjes

Het idee is, wat wij noemen, een ‘ouder-vriendelijke’ tegenhanger van de indoorspeeltuin: heel fijn om heen te gaan als het slecht weer is en je kinderen lekker buiten de deur willen spelen. Maar hier speel je zelf ook mee, eet je met het bord op schoot of klets je met familie of vrienden bij op één van de jaren 70 plofbanken.

De Familiekamer op de begane grond is weer meer geschikt voor gezinnen met jongere kinderen. Hier heb je vanaf de lange tafel zicht op de zandbak en de verschillende peuterspeelhoekjes en er zijn faciliteiten voor baby’s.”

Parkhuis Amersfoort is behalve maandag elke dag geopend. Vanwege de coronamaatregelen verzorgt het inclusieve horecateam nu ook maaltijden to go: Parkhuis voor thuis.

De Machinekamer van Parkhuis Amersfoort
De Machinekamer van Parkhuis Amersfoort
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie