Pianoconcerten van Beethoven in de Xaveriuskerk

Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 20 november spelen pianisten van het Scarbo Pianistencollectief de geliefde pianoconcerten nrs. 4 en 5 van Ludwig van Beethoven in de Sint Fransiscus Xaveriuskerk. De pianosolisten zijn Mirjam Karres, Martijn Smits, Arthur Bouma en Lodewijk Crommelin. Het orkest Sempre Animato staat onder leiding van chef-dirigent Kian Pin Hiu. Elke pianist speelt een of twee delen uit elk concert. De afwisseling van pianisten en de verschillen in interpretatie worden door het publiek altijd zeer gewaardeerd.

Dit speciale concert is ter gelegenheid van het Beethovenjaar 2020 en is het laatste van een bijzonder initiatief door het Scarbo Pianistencollectief in een serie concerten in Amsterdam en Amersfoort in 2020-21.

De Xaveriuskerk heeft een prachtige akoestiek en er staat een fraai klinkende vleugel. Na afloop van het concert is er gelegenheid om de musici te spreken.

Het adres van de Xaveriuskerk is Het Zand 29 in Amersfoort. Aanvang 15:00u. Zaal open voor publiek 14:15u. Toegang (incl. drankje in pauze) 20 euro, kinderen tot 12 jaar 10 euro. Reserveren en kaartjes vooraf bestellen via www.scarbomusica.nl/bespreking.php of via info@scarbomusica.nl 

QR-code controle aan de zaal is verplicht.

Voor meer informatie zie https://www.scarbopianistencollectief.nl/

advertentie
advertentie