Else-Marie van den Eerenbeemt
Else-Marie van den Eerenbeemt N.v.t.

Lezing Else-Marie van den Eerenbeemt over familieverhoudingen op zondag 21 november in Rietveldpaviljoen Amersfoort

Lokaal Deel je nieuws

Tijdens de expositie Ne Me Quitte Pas geeft Else-Marie van den Eerenbeemt op zondag 21 november van 11.00 tot 13.00 uur een lezing over familieverhoudingen. Van den Eerenbeemt houdt zich al 40 jaar professioneel bezig met ouder-kind-relatie. Ze is familietherapeut, specialist familieverhoudingen en wetenschappelijk onderzoeker. Ze schreef de boeken ‘De liefdesladder, over familie en relaties’ en ‘Door het oog van familie, liefde, leed en loyaliteit’. Daarnaast schrijft Van den Eerenbeemt columns voor Omroep Max, geeft ze lezingen door het hele land en is ze meer dan regelmatig op televisie te zien als deskundige over familiekwesties.

De lezing is onderdeel van de expositie Ne Me Quitte Pas waar werk te zien is van fotografen en beeldend kunstenaars die op zoek waren naar antwoorden op vragen als: Waar kom ik vandaan? Hoe ben ik geworden wie ik ben? Hoe heeft mijn familie(geschiedenis) – van generatie op generatie – invloed op wie ik nu ben? Welke beelden (vaak zonder woorden) uit mijn jeugd werken door in mijn volwassen leven? En hoe blijven ingrijpende gebeurtenissen mij op veel momenten nog steeds raken?

Lezing zondag 21 november van 11.00 tot 13.00 uur

Op zondag 21 november opent NRC-journaliste Rianne van Dijck de ochtend, waarbij ze een aantal exposerende fotografen interviewt, gevolgd door de lezing over familieverhoudingen door Van den Eerenbeemt. Daarin gaat ze dieper in op wat ze in de proloog van de bijgeborende catalogus schreef: “Ne me quitte pas, verlaat me niet. De foto-expositie werpt licht op het diep menselijk universeel verlangen om van betekenis te zijn en te blijven. Er wordt een indringend en beeldend teken gegeven van verbondenheid en trouw tussen de generaties. Erven van toekomst.”

Exposerende kunstenaars

De expositie Ne Me Quitte Pas vindt plaats van 18 november tot en met 19 december en toont werk van Christian Arts, Yanina Cesa, Greet van Dam, Femke Doove, Jamie van den Heuvel, Pascale Hustings, Josita van de Kerk, Cara Louwman & Yuen Yee Li, Wies den Ouden, Bianca Pauline, Sten Petersen, Rob Severein, Linda Verkaaik, Mo Verlaan en Hannes Wallrafen. 

Rietveldpaviljoen

De lezing vindt op 21 november om 11.00 uur plaats in het Rietveldpaviljoen. De entrée voor de lezing bedraagt € 10,00. Dat is inclusief een bezoek aan de expositie en een consumptie. Geïnteresseerden kunnen via de website 033fotostad.com een kaartje voor de lezing reserveren.

advertentie
advertentie