Rossi Ovtcharova
Rossi Ovtcharova Rossi Ovtcharova

klassieke muziek hoort bij het leven als een voetbalwedstrijd

Lokaal Deel je nieuws

De Amersfoortse violiste Rossi Ovtcharova organiseert onder de titel ‘A Classic Friday Night Out in stAeg’ vier laagdrempelige vioolconcerten in de prachtige St. Aegtenkapel. Doel is een nieuw publiek te trekken. Het eerste optreden vindt plaats op 19 november. 

De concerten duren ongeveer een uur en vormen een rijke mix van stijlen, stemmingen, achtergrondverhalen en persoonlijke herinneringen van Ovtcharova. Maar centraal staat toch de vioolmuziek: viooljuweeltjes uit uiteenlopende tijdperken en werelden met een nauwe band naar het seizoen waarin ze worden gespeeld.

Klassieke muziek heeft het vooroordeel dat het moeilijk, ingewikkeld en elitair is. Met haar informele ‘Classic Friday Nights’ wil de Amersfoortse violiste die door heel Europa optreedt juist het tegendeel bewijzen. Klassieke muziek hoort, aldus Ovtcharova, net zo bij het leven als een voetbalwedstrijd of een bioscoopfilm.

Haar vier concerten – tegen een zeer aantrekkelijk tarief toegankelijk, zodat iedereen ervan kan genieten – weerspiegelen de sfeer van de seizoenen. Ovtcharova speelt muziek die bij het jaargetijde past. Zo gaan luisteraars en violiste tijdens de concerten in de St. Aegtenkapel herfst, winter, lente en zomer nog intenser beleven!

De melancholie van de herfst, de kou maar ook geborgenheid van de winter. het ontluikende leven in het voorjaar en de pure levenslust van de zomer … alle Amersfoorters worden uitgenodigd mee te gaan op deze reis door de seizoenen en door het leven.

Ovtcharova speelt de concerten niet alleen. Voor elk optreden nodigt ze één of meer muzikale gasten uit. Na afloop is er alle gelegenheid onder het genot van een consumptie met de professionele musici na te praten over het concert dat net heeft plaatsgevonden.

Het concert op 19 november staat vanzelfsprekend in het teken van de herfst. De andere concerten zijn op 11 februari, 8 april en 10 juni.

Een kaartje kost tussen de € 5,- (Sociaal Tarief!) en € 15,-. Het is ook mogelijk een 4seizoensabonnement aan te schaffen of sponsor te worden.

De vier concerten van Ovtcharova worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amersfoort en stAeg; de stichting die het beheer voert over de St. Aegtenkapel.

Kaarten kopen kan op https://www.staeg.nl (agenda). 

Nog meer informatie: https://rossiviool.com/a-classic-friday-night-out/

advertentie