Gaby's Mood
Gaby's Mood www.denozem.com

Jazzklanken op binnenplaats Observant

Lokaal Deel je nieuws

Deze zomer geniet je bij de Observant van de mooiste muziek op de binnenplaats. De week na het Amersfoort Jazz Festival echoot het festival er na met een aantal mooie jazzconcerten. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Observant.

Woensdag 18 augustus staat de directeur van Amersfoort World Jazz Festival, saxofonist Alexander Beets, op het podium. Onder de naam ‘The Hurricane plays Mobley’ brengt hij, samen met zijn band, een ode aan zijn grote helden: Gene Ammons, Stanley Turrentine, Ike Quebec en Hank Mobley.

Zondag 22 augustus speelt zangeres Gaby Kaihatu op de binnenplaats. Onder de naam Gaby’s Mood met gitarist Job Kaihatu, toetsenist Stormvogel, bassist Marco Van Os en drummer Ramon Braumuller speelt zij een sfeervolle mix van jazz, latin en easy popsongs.

Woensdag 25 augustus komt Engels-Teepe-Herman naar Amersfoort. Hun album ‘When Will The Blues Leave’ werd in juni 2020 zonder publiek opgenomen in het Bimhuis en wordt tijdens dit concert gepresenteerd. John Engels: “Spelen met Benjamin en Joris geeft me alle vrijheid, en het swingt de pan uit. Aftellen, spelen, en dan gebeurt het ter plekke – de interactie, emotie en bezieling samen, dat is het mooiste wat er is!” Joris en Benjamin: “Johns ervaring is een leerschool voor ons. Hij is goud waard en het is een eer voor ons om met hem in trio te spelen en we hebben geweldige opnames gemaakt! “

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Alexander Beets
Engels-Teepe-Herman
advertentie