De Jannen en Koos de Koe
De Jannen en Koos de Koe Feike Faase

Ontdek Amersfoort en omgeving op z’n Jan Boerenfluitjes

Lokaal Deel je nieuws

Ontdek Amersfoort en omgeving op z’n Jan Boerenfluitjes

Wil je deze zomer je eigen wijk, stad of streek beter leren kennen? Doe dan mee met de Jan Boerenfluitjes Routes, leuk voor kleine en grote mensen van 6 tot en met 99 jaar. Je ervaart hoe mooi, lekker en interessant Amersfoort is, hoort grappige weetjes, komt langs verrassende plekken en ontdekt waar streekproducten vandaan komen. Ontspannen op z’n Jan Boerenfluitjes, te voet of op de fiets.

Deze zomer zijn er vijf Jan Boerenfluitjes Routes. Op vrijdag 20 augustus kan je fietsen door Hoogland en Hoogland-West, met als startpunt winkelcentrum Kraailandhof. Op maandag 23 augustus kan je wandelen door Kattenbroek, met als startpunt winkelcentrum Emiclaer, bij de vijver. Op dinsdag 24 augustus kan je fietsen door Randenbroek en natuurgebied de Schammer, met als startpunt het Euterpeplein. Op woensdag 25 augustus kan je fietsen door Vathorst en Hooglanderveen, met als startpunt winkelcentrum Vathorst, bij het speeltuintje. Op vrijdag 27 augustus  kan je fietsen door het Soesterkwartier en Isselt, met als startpunt de Emmaüskerk, aan de Noordewierweg.

Ingrediënten verzamelen

Elke Jan Boerenfluitjes Route start tussen 13.00 en 15.00 uur en bij het startpunt gaat mascotte Koedeloe graag met je op de foto. Je hoeft je niet aan te melden en je wandelt en fietst op eigen gelegenheid. Per persoon betaal je 2 euro.  Je krijgt een routebeschrijving mee en onderweg verzamel je ingrediënten om thuis pannenkoeken of groentefrietjes te maken. Via deze wandelingen en fietstochten geeft Jan Boerenfluitjes steeds opnieuw een verrassende kijk op Amersfoort en omgeving. De rest van het jaar zijn de routes gratis te downloaden. Kijk op facebook.com/janboerenfluitjesroute/ voor meer info. Of volg Jan Boerenfluitjes op insta @janboerenfluitjesroute. Meer info op www.janboerenfluitjesroute.nl.

advertentie