Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Lijsttrekker PvdA Grace Tanamal legt functie neer

12 april 2018 om 12:23 lokaal

AMERSFOORT Lijsttrekker Grace Tanamal van de PvdA Amersfoort legt haar functie neer vanwege haar gezondheid. Dat liet ze woensdag in een brief aan burgemeester Lucas Bolsius weten.

Vorig jaar heeft de Amersfoortse afdeling van de PvdA haar gevraagd of ze zich kandidaat wilde stellen voor het raadslidmaatschap en later als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. ,,Ik heb daarover na moeten denken, omdat ik al geruime tijd kamp met chronische gezondheidsklachten. Het vooruitzicht weer actief te zijn als volksvertegenwoordiger en campagne te voeren voor de verkiezingen gaf me juist weer energie. Ik heb mij dus verkiesbaar gesteld." 

Achteraf was dit volgens haar geen verstandige beslissing. ,,Ik ben helaas genoodzaakt om pas op de plaats te maken en voorrang te geven aan mijn gezondheid. Dit vraagt om een aantal aanpassingen die niet stroken met een onregelmatige levensstijl en de hectiek van het raadswerk. Graag had ik dit anders gezien en ik vind het dan ook een moeilijk besluit, maar ik ben genoodzaakt mijn raadslidmaatschap per direct neer te leggen. Ik heb dit besluit weloverwogen en met steun van onze fractie en ons bestuur genomen." 

De Kieswet schrijft voor dat de eerstvolgende persoon op de kandidatenlijst in aanmerking komt voor opvolging. Dat is Harun Keskin. Als Keskin de raadszetel niet aanvaardt, wordt de volgende persoon op de lijst gevraagd. De installatie van Tanamals opvolger staat vooralsnog gepland voor de raadsvergadering op 24 april.

In 2012 mocht ze de PvdA zitting nemen in de Tweede kamer en vertrok ze uit de gemeenteraad. Uit handen burgemeester Bolsius mocht ze de Sint Jorispenning in ontvangst nemen. ,,Daar ben ik enorm trots op. Het is een blijvende herinnering aan mijn jaren als gemeenteraadslid waarin ik samen met vele collega raadsleden heb samengewerkt in zowel coalities als oppositie."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie