Kerstconcert door Project 4 in Kapel Mannenzaal

11 december 2020 om 05:14 Lokaal Deel je nieuws

Op 18 december vindt er een bijzonder dubbel Kerstconcert plaats in de Mannenzaal!
Met een repertoire dat varieert van populaire kerstliederen en carols tot klassiek en nieuwe folklore, zorgen 4 panfluitistes onder de naam ‘Project 4’ voor een sfeervol Kerstconcert. Vanuit de gedeelde wens om met een panfluitkwartet kerstconcerten te gaan spelen, ontstond dit prachtige ensemble.

Gevieren bewijzen de dames dat bekende panfluitklassiekers, vierstemmige kerstliederen, oude muziek, eigentijds werk en zelfs nieuw gecomponeerde stukken prachtig klinken op de gemêleerde verzameling panfluiten van Duo Mugurel – Marlies de Roos en Nadja Spooren – in samenwerking met Carina Bossenbroek en Henske Bakker.

Er worden 2 concerten van een uur gepland, om 18.30 uur en om 20.15 uur. In verband met de huidige Corona-maatregelen, kunnen er max. 30 concertbezoekers per keer het concert bijwonen. Vol = vol.

Reserveer uw kaartjes per email naar info@mannenzaal.nl

De dames van Project 4 vonden elkaar in klank en muzikale doelen. Ieder van hen was gemotiveerd om het samenspel op panfluit naar een hoger niveau te tillen, geïnspireerd door a-capalla koortjes die rond de kersttijd zo vaak prachtige liederen ten gehore brengen. Hoewel vooral bekend van de Engelssprekende wereld, is ‘caroling’ ook in Roemenië een oud gebruik, het land waar de panfluit van dit kwartet zijn wortels heeft. Zangers lopen al zingend om hun dorp heen, om zo de zegen voor het nieuwe jaar af te roepen. Met dit prachtige beeld voor ogen wil Project4 graag het bizarre 2020 muzikaal met u uitzingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie