Aan het 'Voice'-avontuur van Lengkeek is een einde gekomen, maar ze gaat zelf verder.
Aan het 'Voice'-avontuur van Lengkeek is een einde gekomen, maar ze gaat zelf verder. Bram van den Heuvel

Iris gaat vol voor zangcarrière na The Voice of Holland

16 januari 2019 om 17:00 lokaal

AMERSFOORT Meerdere weken stond het leven van Iris Noëlle Lengkeek in het teken van The Voice of Holland, maar inmiddels is ze van haar roze wolk gevallen. In de laatste ronde van The Battles verloor ze haar plek naar de liveshows en is ze nu op zichzelf aangewezen. ,,Ik heb mijn fulltime baan opgezegd en ga vol voor mijn zangcarrière."

Jeroen van der Veer

Al langere tijd was de inwoonster van Amersfoort bezig met zingen, maar nooit maakte ze de stap richting het grote publiek. Tot ze op vakantie in 2017 de knoop doorhakte en niet veel later ook nog gevraagd werd voor het RTL-programma The Voice of Holland. ,,Het viel allemaal een beetje samen", aldus Lengkeek, die opgroeide in Nijkerk. ,,Ik had op dat moment net een studie afgerond en de vraag kwam precies op het goede moment."

GOEDE HOOP Bij The Blind Auditions zong ze een nummer over het feit dat ze geen contact had met haar vader en daarmee raakte ze de juryleden. Alle vier de coaches draaiden hun stoel en uiteindelijk koos de 23-jarige voor Anouk. Zij liet Lengkeek in The Battles het opnemen tegen een man en moest ze een liedje zingen waarbij ze laag moest blijven met haar stem. ,,Niet ideaal, maar na The Battle kreeg ik lovende reacties van de drie andere coaches. Dat voelde erg goed."
Toch koos Anouk voor concurrent Jelle, maar zanger Waylon -de coach die Lengkeek bij de eerste ronde wist te ontroeren- gaf haar nog een kans. Lengkeek kwam in de zogenaamde 'steal room', waar ze tot het laatst mocht blijven zitten. ,,Bij het allerlaatste optreden van The Battles nam helaas iemand anders mijn plek in. Enorm zonde, want ik had goede hoop."

NIEUW HOOFDSTUK Het zorgde ervoor dat het avontuur bij The Voice er voor Lengkeek op zit, maar het was direct het begin van een nieuw hoofdstuk. Zo zegde ze haar baan op, begon een YouTube-kanaal en inmiddels groeit haar bekendheid. ,,The Voice slokt je leven op. Onbewust ben je er ieder moment mee bezig. Toch ben ik blij dat ik heb meegedaan, want mensen weten nu dat ik zing. Dit zorgt ervoor dat ik aanvragen krijg. Vanaf 1 februari stop ik bij mijn huidige baan en dat is best een gokje. Toch heb ik het gevoel dat ik het nu moet doen en ik wil mij daar volledig op focussen."

EIGEN NUMMERS Naast optreden is Lengkeek ook druk bezig met het schrijven van eigen nummers. En daarmee hoopt ze, net als bij The Blind Auditions, mensen te raken. ,,Ik heb al wat concepten, maar die moet ik nog uitwerken. Mijn muziek moet een boodschap hebben, al wil ik het niet mega emotioneel maken. In de zomer hoop ik een eigen nummer uit te brengen."

SPRINGPLANK Spijt van haar deelname aan het televisieprogramma heeft Lengkeek niet. Ze is maar wat blij met de kans die ze gekregen heeft. ,,Mijn netwerk is enorm gegroeid. Natuurlijk wil je winnen als je meedoet aan het programma, maar uiteindelijk gebruiken veel zangers het als springplank. Zo zie ik dat nu ook. Dat Anouk bijvoorbeeld voor een ander koos, is een kwestie van smaak. Dat accepteer ik en nu ga ik zelf door."

Ilse Bruinekreeft
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie