4830352_sa10 mondriaanhuisamersfoort.jpg
4830352_sa10 mondriaanhuisamersfoort.jpg Bart Belterman/BDU Media

Mondriaanhuis wint German Design Award Gold

13 december 2018 om 15:42 lokaal

AMERSFOORT Het Mondriaanhuis is onderscheiden met een Gold-award tijdens de German Design Awards 2019. Deze internationale architectuur- en designprijzen worden jaarlijks uitgereikt door de German Design Council.

Het bureau Tinker Imagineers bedacht het multimediaconcept van het Mondriaanhuis waarover de vakjury nu oordeelt: ,,De geslaagde mix van digitale en analoge elementen is overweldigend maar zeker niet ondoordacht. Het is bovendien informatief, zonder de bezoeker daarbij te overrompelen. Dit alles in een aantrekkelijk decor dat plezierig en ontspannend overkomt''.

EIGENZINNIG Bezoekers reizen in het geboortehuis van Piet Mondriaan door het leven van de eigenzinnige pionier van abstracte kunst: van Amersfoort naar Winterswijk, en van Amsterdam via Parijs en London uiteindelijk naar New York. Ze ontdekken zijn iconische werk, zijn spirituele vorming, zijn interesses en vrienden.

POSITIEVE REACTIES Sinds de heropening begin 2017 ontving het Mondriaanhuis al veel positieve reacties op het multimedia-concept. Met de German Design Awards behoort het museum nu voor de tiende keer tot de finalisten van een (inter)nationale prijs.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie