De Pokémonjagers gaan samen op pad in Nieuwland.
De Pokémonjagers gaan samen op pad in Nieuwland. Diana Dashorst

Pokémon spelen verbroedert

27 november 2018 om 13:25 lokaal

NIEUWLAND Als je dacht dat Pokémon spelen voorbij was dan heb je het mis. Nieuwland is zeker niet de enige wijk in Amersfoort met nog een grote groep Pokémon volgers. Inwoners van Hoogland, Kattenbroek en Nieuwland doen inmiddels zelfs gezamenlijk raids. Pokémon verbroedert wijken en bewoners, van jong tot oud.

Bianca van der Linden-Snel

Nadat Liam Dashorst (9) ruim twee jaar geleden startte met Pokémon raakten ook zijn vader Martijn en moeder Diana langzaam maar zeker verstrikt in het Pokémon web. In huize Dashorst wordt dan ook gesproken in vaktermen; pokéstops, raids, egg-incubator, bags, levels en shiny's. ,,We hebben al ruim 9322 Pokémons gevangen", zo begint Liam Dashorst enthousiast: ,,Ik vind Pokémon zo leuk, je doet veel met je fantasie, bent lekker buiten en om een 'ei' uit te laten broeden loop je veel kilometers."

TEAMS Diana Dashorst vertelt verder: ,,Toen we twee jaar geleden begonnen hadden we nog geen idee hoe het werkte. We kozen allen een kleur die we mooi vonden. Achteraf bleek dat je door het samen te werken in een team van een bepaalde kleur je gyms kan veroveren. In Nieuwland is de app-groep van het voornamelijk blauwe en rode team inmiddels uitgegroeid tot wel zeventig personen. Ook buiten Nieuwland wordt er samengewerkt en afgesproken. Zo is Martijn onlangs met anderen naar Dortmund gegaan voor een Pokémonevent. In de appgroep houden we elkaar op de hoogte over de veroveringen en feitjes. Of over wanneer en waar er een raid start. Dan komt er een oproep wie er komt om de Pokémon te verslaan. Al snel leer je de personen achter de nicknames kennen."

SOCIAAL ASPECT ,,Pokémon spelen heeft een groot sociaal aspect. Je leert veel mensen in de wijk kennen. Daardoor helpen mensen elkaar eerder. De groep is heel divers, van jong tot gepensioneerd, van gezin tot alleenstaand, van schilder tot lerares. Iedereen kan zich bij de groep aansluiten. Elke dag zijn er mensen op pad om Pokémons te vangen. Naast dat het een onschuldig spel is ben je lekker buiten en leer je de wijk goed kennen. Zo weten wij inmiddels alle kunstwerken en bijzonder plekjes in de wijk wel te vinden."

GEZONDE COMPETITIE ,,Af en toe is het erg druk bij het Hertenhoofd en de Stapstenen. Dat komt omdat er dan een speciale Pokémon, middels een EX-raid, verslagen kan worden. Mensen uit heel Amersfoort en omgeving komen er dan naartoe. Er heerst een leuke, gezonde competitie tussen de spelers. Wie heeft de sterkste, shiny, de eerste van een nieuwe soort, de zeldzaamste of het hoogste level? Iemand zei onlangs zelfs: ,,Als ik een Shiny Ho-Oh heb spring ik in de Eem", wat daarna ook echt gebeurde. Dat was hilarisch!"

POKEMONJAGERS Mocht je een club mensen zien staan bij de Bastion of bij de Zonnewijzer, met een mobiel die is aangesloten een powerbank, schrik dan niet. De kans is groot dat wij het zijn, de Pokémonjagers van Nieuwland", aldus de aan het spel verslingerde Diana Dashorst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie