Ontmoetingsochtend 'Leven met uitzaaiingen' Toon Hermans Huis

Lokaal nieuws

Regelmatig organiseert het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA) de ontmoetingsbijeenkomst ‘Leven met uitzaaiingen’. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld als ondersteuning voor mensen die leven met een uitgezaaide vorm van kanker. De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 27 maart. De begeleiding is in handen van Karen Rutgers, psycho-oncologisch therapeut en directeur van het THHA.

Emoties in overvloed als blijkt dat de kanker niet meer te genezen is. Woede, angst, verdriet, afschuw, het zijn allemaal begrijpbare reacties als de diagnose ongeneeslijk ziek is gesteld. Ineens is het leven nog maar heel kort. In deze situatie kan het lastig zijn om iemand te vinden om er over te praten.

Juist daarom organiseert het THHA de bijeenkomst 'Leven met uitzaaiingen'. Omdat iedereen op de bijeenkomst te maken heeft met een vergelijkbare situatie kan men in alle openheid spreken en ervaringen uitwisselen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en te bespreken hoe anderen zaken aanpakken. Juist dit kan verhelderend werken, want vaak is er niet een manier die in iedere situatie werkt.

Thema's die aan de orde kunnen komen zijn: omgaan met reacties uit je omgeving, vormgeven aan je leven, afscheid nemen, omgaan met lichamelijke klachten, bronnen van steun of troost en emoties.

Datum bijeenkomst: 27 maart

Tijd: 10:30 - 12:30

Kosten: gratis

Voor aanmelding en informatie: 033-4655227 of email info@thha.nl.

Voor meer informatie over het Toon Hermans Huis Amersfoort en de activiteiten die er plaatsvinden: www.thha.nl

Adres: THHA, Regentesselaan 39,

advertentie