Anneke van Giersbergen: Drive

Lokaal nieuws

KELDER - In september releasde Anneke van Giersbergen haar vijfde studioalbum, 'Drive'. De eerste single is geland en Amersfoort is gelukkig onderdeel van het uitgebreide tourschema van de Drive tour. Op vrijdag 14 maart komt Anneke van Giersbergen naar Podium De Kelder met haar band en support van Pil and Bue.

Op de opvolger van het in 2012 gereleasde album 'Everything Is Changing' werkt Anneke samen met producer Arno Krabman. Het album werd op de ouderwetse manier opgenomen, met de hele band in de studio. De band werkt als een geoliede machine want tourde de hele wereld samen over.

Van Giersbergen bewijste haar kwaliteit in de dertien jaar als frontvrouw van The Gathering, sinds 2007 is ze begonnen aan heer succesvolle solo-carriere. Eerst als Agua de Annique daarna onder haar eigen naam.

In 2012 was 'Everything Is Changing' een cruciaal moment in de solo-carrière van Anneke. Het album was het eerste onder haar eigen naam en ze werd genomineerd voor twee Edison awards. Dit succes ging verder dan alleen Nederland want Anneke tourde door 25 verschillende landen over de hele wereld.

Het nieuwe album laat Anneke in topvorm zien met intieme ballads en euforische stadion rock anthems. Haar prachtige stem is de kern van ieder nummer. Supportband aan het begin van de avond is de band Pil and Bue.

advertentie