Theaterschool De Springplank vestigt zich in de vernieuwde Flint

Lokaal nieuws

De eerste nieuwe huurder van het Flintgebouw is een feit. Op 6 maart tekende Theaterschool De Springplank het huurcontract. De veelzijdige locatie aan de Coninckstraat, waarvan het hoofdgebouw deze zomer wordt verbouwd, biedt nog ruimte aan diverse culturele partners.

Met het vertrek van Scholen in de Kunst naar het Eemhuis is ruimte ontstaan voor nieuwe creatieve en innovatieve organisaties in het pand naast de Flint. Theaterschool De Springplank neemt zijn intrek op de bovenste etage. Groei van het aantal leerlingen en uitbreiding van het cursusaanbod maakten een nieuwe locatie noodzakelijk voor de theaterschool, die bovendien vijftien jaar bestaat. Kinderen van 6 tot 18 jaar kunnen hier theaterlessen volgen bij gediplomeerde vakdocenten.

Op de benedenverdieping van het pand zijn nog verschillende ruimtes beschikbaar, voor ateliers of het creatieve bedrijfsleven. Dit is een goed moment om aan te haken bij de ontwikkelingen op deze centrale locatie: komende zomer wordt theater de Flint grondig verbouwd, wat een verrijking van de hele omgeving betekent.

Binnenkort wordt het definitieve verbouwingsplan gepresenteerd. Het interieur van de Flint wordt lichter en ruimtelijker, met meer mogelijkheden voor dineren, feestelijke evenementen en congressen. Het eindresultaat van de metamorfose is voor iedereen te bewonderen tijdens de feestelijke opening op zaterdag 27 september.

advertentie