Maakathon: de heilige graal van innovatie in de maakindustrie

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Dinsdagavond 4 maart 2014 heeft op Het Plein de presentatie van de Maakathon plaatsgevonden voor een niet geringe bezoekersaantal van 50 personen, waaronder burgers, vertegenwoordigers van verenigingen, raadsleden en wethouders.

Ondanks dat het aantal, een enkele keer overstemd werd door de 250 deelnemers aan het debat over de Kersenbaan, was het enthousiasme er niet minder om.

Op verzoek zal de presentatie nog bij verschillende verenigingen gegeven en werd er ook geopperd om een presentatie te houden bij de HU en het MBO, daar dit onderwerp juist de jongeren aanspreekt.

Het initiatief beperkt zich namelijk niet enkel tot de bestrijding van de jeugdwerkloosheid. Het gaat met name om het stimuleren van ondernemerschap bij jonge starters en hen een platform te faciliteren, de innovatieve ideeën te ontwikkelen en te presenteren.

De stad Amersfoort beschikt over een enorm potentieel aan talentvolle mensen, welke in deze roerige tijden net dat zetje nodig heeft om zichzelf verder te ontplooien en de dromen na te jagen.

Multinationals over de hele wereld gebruiken dit fenomeen om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen op het gebied van innovatie in onder andere de maakindustrie, met als bijkomstigheid dat dit ook nog als talentscout fungeert. Amersfoort huisvest geen hoofdkantoor van een multinational, maar kent genoeg bedrijven van voldoende omvang om dit initiatief te sponsoren.

De presentator Harun Keskin, tevens kandidaat raadslid van de PvdA, heeft behalve de steun van zijn eigen partij, ook vertegenwoordigers van partijen als de VVD, D66, CDA, Groen Links, SP en Amersfoort Anders weten te interesseren en hoopt op een goede samenwerking om dit initiatief in de nieuwe raad uit te werken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie