Verkiezingskoorts bij Lijst van Beest

Lokaal nieuws

Met de gemeenteraadsverkiezingen aanstaande, organiseren de bloemenwinkels van Van Beest Bloemen en Planten zelf verkiezingen. Iedereen die voor 20 maart via Facebook of Twitter een stem op zijn of haar favoriete bloem of plant uitbrengt maakt kans op een jaar lang gratis rozen. Dat is de keiharde verkiezingsbelofte van gelegenheidspartij Lijst van Beest.

Woordvoerster Alice van Beest heeft vertrouwen in een goed verkiezingsresultaat. “We zijn natuurlijk een nieuwe partij zonder ervaring, maar dat is wat ons betreft alleen maar een voordeel. Voor het grote publiek zijn we een onbeschreven blad zonder erfenissen uit het verleden en bovendien blijkt uit onderzoek dat bijna iedereen van bloemen houdt. We rekenen dus op een hoge opkomst en op veel voorkeursstemmen.”

Campagnemateriaal

Lijst van Beest is een grootscheepse campagne gestart, hangt verkiezingsposters op en deelt deze weken verkiezingsflyers uit in de gemeenten Amersfoort, Eemnes, Leusden, Woudenberg en Zeist. “In deze plaatsen zitten we met onze bloemenwinkels, dus daar wonen onze trouwste stemmers”, verklaart Alice van Beest. “Naast publiciteit op straat en in onze winkels, lanceren we per 1 maart ook een campagne op onze Facebookpagina en via Twitter. Via deze social media kanalen kunnen de mensen heel eenvoudig stemmen op hun favoriete bloem of kamerplant. Elke facebook-like of tweet (#kiesvanbeest) telt als een geldige stem. Om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te lokken, verloten we onder alle stemmers mooie bloemboeketten.”

Lijst van Beest benadrukt niet te mikken op het pluche. “Wij hebben andere ambities. Bij Van Beest Bloemen en Planten zijn we van oudsher nou eenmaal meer van de potgrond dan van het pluche. Wat ons vooral bezighoudt is de vraag welke bloemen en kamerplanten het populairst zijn bij de mensen. Dat is voor ons aanleiding deze verkiezingen uit te schrijven. We hopen dat iedereen, van jong tot oud, zal stemmen deze maand. ”

advertentie