Braziliaanse Bassist in Observant

Lokaal nieuws

OBSERVANT - Op woensdag 12 maart treedt Ney Conceição op in Stadscafé de Observant. Deze latin bassist komt uit Brazilië en staat bekend als een van de meest virtuoze en spraakmakende bassisten uit de geschiedenis van de Braziliaanse muziek. Hij is internationaal vermaard vanwege zijn jarenlange samenwerking met zanger João Bosco, met wie hij langs alle grote festivals en clubs ter wereld tourde, en het Nosso Trio, de begeleidingsband van João Bosco.

Naast zijn medewerking aan meer dan vierhonderd cd/dvd producties en talloze samenwerkingen met de grote namen van de Braziliaanse muziek, richt Ney Conceição zich de laatste jaren ook op een solocarrière. Inmiddels zijn twee cd's en een dvd onder zijn naam verschenen, die zich kenmerken door een uiterst smaakvolle vermenging van Braziliaanse muziek, Afro en Jazz.

Tijdens dit bijzondere concert zal Ney Conceição voornamelijk eigen composities presenteren. Hij wordt daarbij begeleid door een topbezetting uit de Nederlandse latin/jazz scene. Deze bestaat uit Hans Vroomans op piano, trompettist Ruud Breuls en Mark de Jong op drums.

Stadscafé de Observant, Stadhuisplein 7, 3811 LM Amersfoort.

advertentie
advertentie