Extra politieagenten voor Amersfoort: VVD blij met toezegging van minister Opstelten

9 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Tijdens een werkbezoek deze week aan Almere zei minister Opstelten van Veiligheid en Justitie, dat Almere én Amersfoort op versterking van het politiekorps kunnen rekenen. De VVD is blij met deze uitspraak, omdat onder andere de grote hoeveelheid woninginbraken in onze stad aantonen hoe nodig deze extra agenten zijn.

Veiligheid is één van de drie speerpunten van de VVD bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De noodzaak hiervoor bleek kort geleden weer toen bekend werd dat Amersfoort op nummer één staat op de lijst van steden waar het meest wordt ingebroken.

De VVD fractie is dan ook zeer verheugd over de toezegging van minister Ivo Opstelten om behalve in Almere ook het politiekorps in Amersfoort uit te breiden.

De VVD ziet het waarborgen van veiligheid als één van de belangrijkste taken van de gemeente. Essentieel hierbij is dat politieagenten op straat hun werk doen en niet achter een bureau zitten. Mede dankzij VVD minister Opstelten kan Amersfoort nu de komende jaren rekenen op de hoog nodige versterking.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie