Lijsttrekkersdebat over duurzaamheid

16 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

In een bomvolle zaal van Stadscafé De Observant ging op woensdag 26 februari een debat van start over duurzaamheid.

Elf lijsttrekkers van Amersfoortse politieke partijen traden in het strijdperk onder leiding van Marion van der Voort. BGA-voorman Said Adli schitterde weer eens door afwezigheid .

Namens de PvdA vroeg lijsttrekker Louis de la Combé aandacht voor de zaken waar het in de komende gemeenteraadsverkiezingen echt om draait: werk, wonen en zorg. Geen wonder, nu Amersfoort toch al zeer hoog staat (nr. 2) in de Duurzaamheidbenchmark 2013 van de Nederlandse 100.000+ gemeenten.

Na de eerste debatronde over het thema ‘CO2-neutrale stad’ koos het publiek 3 partijen die een verdiepend debat mochten voeren: D66, SP en OPA. In de tweede debatronde was het thema ‘Duurzame economie’. Uiteindelijk kregen CU, GL en PvdA de meeste stemmen om het debat verder te mogen voeren.

De Partij van de Arbeid wil dat Amersfoort een aantrekkelijke stad is en blijft. Een stad met een moderne kennis- en diensteneconomie, maar ook met productiebedrijven zodat er werk komt voor mensen die met hun handen werken. Een stad met goede wegverbindingen en spoorlijnen waardoor grote delen van Nederland snel en goed bereikbaar zijn. Een stad waar veiligheid en leefbaarheid op orde zijn, waar we samenleven met respect en fatsoen, en met het gevoel bij een gemeenschap te horen. Een stad ook, waarvan de groei zijn grenzen heeft bereikt, en waarbij kwaliteit van leven voorop staat.

Amersfoort is groen en dat willen we graag zo houden. De PvdA wil duurzame keuzes maken die goed zijn voor de stad als geheel. Ondanks de groei van Amersfoort in de afgelopen decennia dient er een goed evenwicht te worden bereikt tussen wonen, werken en recreëren. Voor iedereen moet groen voorhanden zijn, de verdeling van het groen over de stad is belangrijk voor de leefbaarheid.

De gemeente is verantwoordelijk voor een prettige en gezonde leefomgeving met schone lucht en schoon water voor mens en dier. Nu en in de toekomst. Normen voor geluidsoverlast moeten streng gehandhaafd worden. Ook moet er aandacht zijn voor milieuvriendelijke afvalverwerking.

Gezien de schadelijke gevolgen van fijnstof voor de gezondheid is er meer aandacht nodig voor handhaving van de normen en voorlichting aan bewoners en bedrijven.

Het PvdA verkiezingsprogramma:

http://pvda-amersfoort.nl/wp-content/uploads/2014/01/Verkiezingsprogramma-PvdA-Amersfoort-2014-2018-v3-enkel1.pdf

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie