Amersfoorters welkom bij finale studentenverkiezingsdebat

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

AMERSFOORT - De Amersfoortse lijsttrekkers van SP, PvdA, GroenLinks en D66 treden maandag 3 maart tegen elkaar in het strijdperk tijdens de finale van de studentenverkiezingsdebatten van de Hogeschool Utrecht. Plaats van handeling is het gebouw aan de Nieuwe Poort 21 in Amersfoort. Belangstellenden (ook niet-studenten) zijn van 10.00 tot 11.30 uur van harte welkom.

De studenten bepalen na afloop van het debat hun voorkeur, zoals ze tijdens twee voorronden bepaalden wie er in de finale zouden komen. De winnaar mag zich een jaar lang eigenaar van de HU Amersfoort Politiek Debat Award noemen. Het initiatief is een samenwerking tussen de Hogeschool (voor propedeusestudenten Social Work and Management in de zorg), nieuwsblad De Stad Amersfoort.nl, website Dichtbij.nl en lokale omroep EVA. Doel is om studenten en de Amersfoortse politiek met elkaar kennis te laten maken op de terreinen van zorg, welzijn en burgerparticipatie.

Na twee voorronden zijn de volgende vier lijsttrekkers de overgebleven: Ad Meijer (SP), Louis de La Combé (PvdA), Pim van den Berg (D66) en Frans Prins (GroenLinks). Onderwerpen die aan de orde komen zijn: 'de zorg' (hoe nu toch verder?), 'de WMO' (is Amersfoort klaar voor de transitie?), 'burgerparticipatie' (wie heeft de toverformule om burgers uit te dagen tot initiatieven om elkaar bij te staan?) en wat gaan partijen doen om jongeren bij de politiek te betrekken?

Wisselbeker

Er wordt in verschillende rondes gedebatteerd. Allereerst krijgen de lijsttrekkers twee minuten voor hun eigen verhaal. Daarna bepaalt het lot welke duo's met elkaar in debat gaan in discussies van vijf minuten. Tenslotte kunnen studenten en burgers hun kritische vragen stellen. Aansluitend zullen studenten hun stem uitbrengen en wordt bekend gemaakt wie de HU Amersfoort Politiek Debat Award heeft gewonnen.

De studenten

De studenten studeren HBO Social Work (SPH, Maatschappelijk werk en Creatieve Therapie) en HBO Management in de Zorg. Zij zullen later burgers in kwetsbare posities de weg gaan wijzen in complexe situaties. Niet alleen studenten, ook andere belangstellenden zijn welkom.

Finale lijsttrekkersdebat op Hogeschool Utrecht Amersfoort, Nieuwe Poort 21 te Amersfoort, 10.00 - 11.30 (grote collegezaal) . Voor meer informatie: Marco.vanstralen@hu.nl of tel. 06-42605483.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie