Tendentieuze berichtgeving schokt Weggeeftuin

15 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Alle commotie over het al dan niet voortbestaan van de Weggeefwinkel en Buurtnatuurtuin Melange laat ook de lokale pers niet onberoerd. Met een artikel in het AD van vrijdag 21 februari, onder de kop: “Buurt geeft hoop niet op”, wordt een voorstelling van zaken gedaan die tot verbijstering en verontwaardiging heeft geleid bij de vrijwilligers van beide burgerinitiatieven.

De suggestie wordt gewekt dat het de PvdA en Groen Links zijn die zich op één lijn met de beide projecten opstellen, daar waar de SP tegen de wensen van bewoners zou in gaan.

Sjors Overbeek, woordvoerder van de Weggeeftuin, geeft in een reactie aan dat de SP tot nu toe de enige politieke partij is, die het project vanaf de start onvoorwaardelijk heeft gesteund. Dit terwijl PvdA en GL, zich meer in lijn met het College van B.&W. hebben opgesteld, dat onvoorwaardelijk vasthoudt aan verkoop van het terrein aan de Keerkring. De suggestie in het AD, dat de SP tegen de wens van de Weggeeftuin een raadsbesluit voor de verkiezingen zou willen forceren, komt geheel voor rekening van betreffende journalist. Evenals ‘het feit’ dat het aanbod van beide initiatieven de symbolische huurprijs van 1 euro zou bedragen, terwijl er een huuraanbod ligt van 1500 euro per jaar alsmede het overnemen van de vaste gemeentelasten voor het perceel én een renovatie van de Weggeefwinkel. Overbeek zal dan ook een rectificatie eisen van het AD.

Met dit soort berichtgeving is de Weggeeftuin, maar ook Amersfoort niet gediend.

Pas recent heeft het er de schijn van dat de PvdA, middels woordvoerster Lineke van Bruggen, een verhuur- in plaats van de verkoopoptie, wil onderzoeken. De tijd om een en ander te bestuderen zou een besluit over de verkiezingen heen tillen: “Het moet geen verkiezingsitem worden. Als we meer tijd krijgen, kunnen we goed onderzoeken wat de beste oplossing is”.

De Weggeeftuin heeft echter in een vroeg stadium begrepen dat het College voor 19 maart a.s. de knoop wil doorhakken. Uitstel tot na de verkiezingen verlengt de onzekerheid waarin beide initiatieven al geruime tijd verkeren. Daarin zijn Weggeeftuin en SP het geheel eens. De angst bestaat dat de Weggeeftuin met dit uitstel een speelbal blijft van de plaatselijke politiek, die er tot op heden niet in is geslaagd helderheid te brengen in dit bescheiden dossier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie