Alzheimer Café Amersfoort: Muziek en dementie

16 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Donderdagavond 6 maart bent u van harte welkom in het Alzheimer Café. Het Alzheimer Café is gehuisvest in Huis Heiligenberg, Heiligenbergerweg 5, Leusden en is geopend van 19.00 tot 21.00 uur. Het programma start om 19.30 uur. De avond zal worden geleid door Betty van de Weerd.

De toegang is gratis.

Dit keer staat het thema Muziek centraal. Muziek speelt in het leven van veel mensen een belangrijke rol. Gelukkig blijft het vaak tot op hoge leeftijd mogelijk om daar van te genieten, ook al laat je geheugen je in de steek. Een liedje kan soms een hele wereld aan herinneringen oproepen. Mooie herinneringen uit het leven wil je vasthouden. De emoties die muziek bij mensen oproept, kunnen daar bij helpen. Muziektherapeute Hilde Fescharek zal ons meenemen in de wereld van de muziek en wat dit met ons kan doen.

Het Alzheimer Café is voor mensen met dementie, degenen die bij hen betrokken zijn en een ieder die affiniteit en/of belangstelling heeft met of voor het onderwerp. Nadere informatie kunt u opvragen via amersfoort@alzheimer-nederland.nl of op www.alzheimer-nederland.nl of telefoon nummer 06 42055926

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie