Muzikale vertelling ‘Een concert voor de maan’ in De Observant

Lokaal nieuws

Op zondag 2 maart om 12.00 uur organiseert Toeters & Bellen de muzikale vertelling “Een concert voor de maan” in Stadscafé De Observant.

De voorstelling is gebaseerd op een kinderboek van Toon Tellegen en wordt uitgevoerd door Harm Martens (gitaar) en Elja Algra (verteller).

De mol wil iets doen voor de maan. Die staat altijd alleen aan de hemel en krijgt nooit eens bezoek.

Mol besluit een lied voor de maan te schrijven. Als hij klaar is gaat hij ermee naar de sprinkhaan, die dirigent is van een orkest. Ze repeteren tot het helemaal goed is en ‘s nachts geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest?

Harm Martens volgde zijn gitaaropleiding aan de Schumann Academie. Hij geeft klassiek gitaarles in Zeewolde en bij de Gitaarkelder in Amersfoort. Harm speelt in enkele muziekensembles en begeleidt regelmatig zangers en zangeressen. Sinds kort gaat zijn interesse ook uit naar muzikale ondersteuning van het gesproken woord.

Voor Elja Algra is de moedertaal vooral een expressiemiddel en voorlezen meer dan voorlezen alleen. Ze is Neerlandica en geeft als vrijwilliger taalondersteuning aan kinderen met een communicatiestoornis. Ze was als docent Algemene Beroepsvoorbereiding verbonden aan de lerarenopleiding van de Hogeschool van Amsterdam.

Plaats en Tijd

‘Een concert voor de maan’ vindt plaats op zondag 2 maart van 12.00 uur tot ca. 12.45 uur in Stadscafé de Observant, Stadhuisplein 7 Amersfoort.

Entree: volwassenen € 5,- , kinderen € 3,50

Reserveren via infokinderconcert@gmail.com wordt aanbevolen.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Over Toeters & Bellen

Toeters en Bellen wil kinderen en hun ouders op een luchtige manier laten kennismaken met de magie van klassieke en andere akoestische muziek door concerten te organiseren die compact zijn (30 - 45 minuten), vaak interactief en met een vriendelijke prijs. www.toeters-bellen.nl

advertentie