Vijf jaar Interval in de Brug

9 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Met een bijzondere quiz over het vijfjarig bestaan van Interval vierde burgemeester Lucas Bolsius zondag 2 februari samen met veel vrijwilligers en 'stamgasten' dat zondagmiddagen dankzij Interval niet langer saai hoeven te zijn. Wat precies 5 jaar geleden in de Amersfoortse Brugkerk begon met een High Tea voor zo'n 17 personen, is ondertussen uitgegroeid tot vaste prik voor een steeds groter wordende groep. Elke eerste en derde zondag van de maand gaat de rode loper uit en is iedereen welkom voor een gezellige middag.

Tal van activiteiten passeerden de laatste jaren de revue. Naast enorm veel kletsen en spelletjes, ook filmmiddagen over bijvoorbeeld de bevrijding of de geschiedenis van Amersfoort, bloemschikken, sjoelen én altijd met lekkere, zelfgemaakte hapjes. Aardbeien met slagroom, poffertjes, allerlei overheerlijk gebak, een snertmiddag of high tea....

Feesttaart

Ook nu wordt iedereen ontvangen met koffie of thee en heet oprichtster Joke Meijer iedereen welkom. Waarna de enorme verjaardagstaart van vier verdiepingen én vijf kaarsjes aangesneden wordt en in flinke stukken verdeeld. Er zijn veel meer lekkernijen waar naar hartenlust uit gekozen wordt

Dan komt het hoofdgerecht in de vorm van een quiz waarbij burgemeester Lucas Bolsius als quizmaster optreedt. Hij vertelt aan de meer dan 60 aanwezigen en 12 vrijwilligers hoe lang en saai zondagmiddagen kunnen zijn en wat een uitkomst Interval daarin betekent. Er zijn natuurlijk quizvragen over Interval, hoe het begon op 1 februari 2009 met 17 personen die een High Tea genoten. Later werden het er zo'n 35 met veel vrijwilligers om het iedereen naar de zin te maken. Er vragen over Amersfoort, waarbij onze burgemeester, naast het goede antwoord, ook leuke informatie geeft over allerlei wetenswaardigheden die een burgemeester nu eenmaal weet. Hij vertelt zo vlot en boeiend dat het jammer is wanneer de quiz is afgelopen. Er volgt nog een serie lichtbeelden uit de vijfjarige geschiedenis van Interval en rond half vijf gaat iedereen met een voldaan gevoel weer huiswaarts. Tot over twee weken wanneer de rode loper weer uitligt!

Wilt u meer informatie of ook naar Interval? Dan kunt u bellen met Joke Meijer: 033-475 50 87 of Greet de Jong: 033-494 03 96.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie