Lisa Jacobs tovert met vioolklanken op debuutalbum

Lokaal nieuws

Haar fans vroegen er al langer om, maar nu is Lisa Jacobs aan haar eerste eigen concertserie begonnen. “Hier droomt iedere musicus van”, vertelt Lisa Jacobs. Ze speelt al vanaf haar zesde viool en is in de wereld van de klassieke muziek allang geen onbekende meer. Lisa Jacobs staat op dinsdag 11 februari in de St. Aegtenkapel.

“De CD is een stuk van mezelf, ik kan het vasthouden en aan iemand geven”, vertelt Lisa. Steeds vaker vroeg haar publiek waar ze iets van haar konden kopen. Zelf wilde ze ook al langer een album maken: “ik zocht het juiste platenlabel en dat vond ik vorig jaar.” In oktober 2012 tekende ze bij Challenge Records International en deze zomer waren de opnames van de eerste CD. Samen met pianiste Ksenia Kouzmenko laat ze onder andere een van haar favoriete componisten tot leven komen. Eugène Ysaÿe.

Ze heeft fans in heel Europa, toch voelt ze zich nog geen popster. “Fans van popmuziek gedragen zich anders. Er blijft een stigma rond klassieke muziek hangen. De mensen zijn iets minder uitbundig dan bij popmuziek en dus valt het ook minder op. Die uitbundigheid hoort niet. Daarom vind ik het na afloop van een optreden juist erg leuk om een drankje met mijn publiek te drinken en meet & greets te doen om dat vooroordeel te laten verdwijnen. Dat werkt.”

Een jonger publiek blijft lastig te bereiken ziet ze aan haar bezoekers. “Ik zie wel steeds jongere gezichten, maar nog niet genoeg. Klassiek is nog suf, niet sexy. Maar luister naar Tiësto, die gebruikt muziek van Vivaldi en zet er alleen een beat onder en bereikt miljoenen jongeren”.

Zelf raakte ze geboeid door viool spelen dankzij haar zus. “Dat wilde ik ook. Mijn ouders zagen dat in eerste instantie niet zo zitten, maar ik stond net zo lang met twee lepels in mijn handen haar na te doen tot ze toegaven.” Nu wordt ze overal geprezen door kenners en publiek, al jaren. “Ik kan er zelf niet precies de vinger op leggen, maar ik denk dat mijn timing, de risico’s en de emotie die ik in mijn muziek leg mij bijzonder maken.

Kaarten voor Lisa Jacobs kunt u 24 uur per dag op www.deflint.nl bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Tel. 033 4 229 229.

advertentie