Sanna van Vliet op jazz & latin podium De Observant

1 januari 1900 om 00:00 Lokaal nieuws

In Stadscafé de Observant staan tweewekelijk de leukste jazz en latinbands op het podium. De programmering komt tot stand in samenwerking met de festivals Rabobank Amersfoort Jazz en Dias Latinos.

Op woensdag 23 januari treedt zangeres en pianiste Sanna van Vliet op. Zij wordt begeleid door saxofonist Ferdinand Povel, bassist Marius Beets en drummer Eric Ineke.

“Zij is de enige zangeres in Nederland die de scatvocal tot in de puntjes beheerst.” “Een dubbeltalent met een dijk van een stem!”, schreef de pers over Sanna. Sinds haar afstuderen voor twee hoofdvakken, jazz zang en jazzpiano, gaf Sanna concerten op toonaangevende festivals, jazzpodia en theaters in Nederland, werkend met de top van de Nederlandse jazz scene. In het buitenland gaf zij concerten in meer dan vijftien landen, waaronder Zuid-Korea en Thailand. Haar laatste cd, Dance On The Moon, werd zeer goed ontvangen.

Ferdinand Povel is verfijnd solist die een aansprekend breed geluid koppelt aan een vloeiende, melodieuze manier van soleren. Povel speelt in zijn lange carrière met beroemde (inter)nationale artiesten als Dexter Gordon, Sarah Vaughan, Philly Joe Jones, Kenny Clarke, Boy Edgar, John Engels, Cees Slinger en Piet Noordijk. In 2011 won hij de prestigieuze VPRO/Boy Edgar Prijs.

Toen hij zeven was werd Marius achter de piano gezet en nam zijn muzikale ontwikkeling een aanvang. Tot zijn elfde jaar bleef het klassieke repertoire de basis van zijn scholing. Daarnaast leerde hij zichzelf gitaar spelen en ging optreden met diverse lokale popformaties. Geleidelijk aan ontwikkelde hij liefde voor de jazz en kreeg belangstelling voor de contrabas. Op zijn twintigste kocht hij zijn eerste exemplaar, waarmee hij twee jaar later toelatingsexamen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag deed. Zes jaar later studeerde hij Cum Laude aan dit instituut af.

De carrière van Eric Ineke omspant veertig jaar. Dankzij zijn krachtige manier van drummen, grote liefde voor de jazz, openheid, onuitputtelijke energie en de bevlogenheid in zijn werk met jonge musici, is hij nog volop in beweging in de jazz scene.

De aanvangstijd van dit concert is 20:30 uur en de toegang is gratis.

Op www.observant.nl vindt u de programmering van de komende weken.

Stadscafé de Observant29Stadhuisplein 7293811 LM Amersfoort29 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie