Afbeelding
AKV Soesterkwartier

Van Gent Finaleweken: AKV Soesterkwartier kijkt tevreden terug op schoolkorfbaltoernooi

1 juni 2023 om 16:04 Korfbal

AMERSFOORT Met volop zon startten de groep 3 en 4 met veel enthousiasme rond 15.00 uur ‘s middags het Bowling Overhees schoolkorfbaltoernooi van AKV Soesterkwartier afgelopen woensdag.

De sfeer zat er goed in bij iedereen, meldt de Amersfoortse korfbalvereniging. ,,Ploegen werden luidkeels aangemoedigd door klasgenootjes en de meegekomen ouders, vrienden en leerkrachten.” Na het spelen van de poulewedstrijden werd er nog een finaleronde gespeeld tussen de eerste twee uit elke poule. De strijd om de derde en vierde plek werd een onderonsje tussen twee teams van De Wonderboom. De wedstrijd om de eerste en tweede plek werd door De Achtbaan gewonnen van De Kubus. De trots kinderen kreeg een medaille en een grote beker die kan pronken in de prijzenkast op school.

In de avond was het de beurt aan groepen 5 tot en met 8. ,,Ook hier was het een gezellige sfeer waarbij het er langs de lijn soms - op een sportieve manier - behoorlijk fanatiek aan toe ging.” Uiteindelijk ging het bij groep 5 en 6 in de finale tussen twee teams van De Wonderboom.

Bij de groepen 7 en 8 ging het voor de derde en vierde plek tussen ‘t Anker en De Langenoord waarbij uiteindelijk De Langenoord deze wedstrijd wist te winnen. De strijd om het goud en zilver was een spannende wedstrijd tussen De Achtbaan en ‘t Spectrum/Scala. Na de reguliere speeltijd was het een gelijkspel en zelfs na het nemen van een strafworpserie bleef de stand gelijk. Er werd doorgegaan met strafworpen tot er een winnaar was, dat bleek uiteindelijk De Achtbaan.

Afbeelding
Afbeelding
De winnaar van de groepen 7-8 was De Achtbaan na een gelijkspel en strafworpenserie.
Twee teams van De Wonderboom speelden tegen elkaar de finale in de groepen 5-6.
In de groepen 3-4 won De Achtbaan van De Kubus in de finale.