Afbeelding
De Nieuwe Stad

'Grab the Pussy' van Leusdense breiclub op Koningsdag

15 april 2019 om 09:13 koningsdag Koningsdag 2019 in Amersfoort

AMERSFOORT Tijdens Koningsdag kunnen bezoekers op de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad poesjes grijpen uit een ouderwetse grijpautomaat. Geen industrieel pluche, maar zélf gebreid door de dames van breiclub Steek voor Steek uit Leusden.

Samen breien is leuk én gezellig. En met alle dubbelzinnige grapjes die er te maken zijn over 'poesjes grijpen' hebben de dames tijdens het breien menigmaal de slappe lach gehad. De naam van de attractie - 'Grab the Pussy' - is een ironische verwijzing naar een beruchte uitspraak van de Amerikaanse president Donald Trump.

Wie een katje wint, kan via de chip in zijn of haar halsbandje het verhaal van deze poes achterhalen op grabthepussy.nl. Bijvoorbeeld de naam en wie de maakster van de poes is. In dit geval gaven de dames van Steek voor Steek alle poezen de toepasselijke naam Willie. Via het poesie-album kunnen geïnteresseerden op of na Koningsdag foto's delen en zien de dames van Steek voor Steek waar Willie 1, Willie 2 tot en met Willie 50 een nieuw thuis gevonden hebben.

De attractie is een project van mediakunst-collectief Dropstuff.nl in samenwerking met het Samen Breien-project van het Nationaal Ouderenfonds. Brei- en haakclubjes door heel Nederland maken poezen voor de attractie. Het doel van deze breiclubs is het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. Ook worden de materialen en onkosten van de deelnemers vergoed. De Leusdense dames breiden speciaal voor Koningsdag oranje poezen, maar zullen in het vervolg ook andere kleuren gaan maken voor in de machine. Iedere maandagmiddag komen ze bij elkaar in buurthuis De Kit. Aanmelden kan via telefoonnummer 033-4942735 of teus.sitty@planet.nl.

KOUDE KERMIS Grab the pussy is tijdens Koningsdag in de cirkel van de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad te vinden. De machine werkt met muntjes die te koop zijn voor 2 euro. Naast deze attractie zijn er diverse andere kermisattracties met een twist van het kunstproject De Koude Kermis van mediaontwerp collectief Dropstuff.

Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie