De Sint Martinuskerk in Hoogland is een van de kerken die wordt besproken in de video hieronder.
De Sint Martinuskerk in Hoogland is een van de kerken die wordt besproken in de video hieronder. GH

Amersfoorts Cultureel Erfgoed vraagt steun voor onderhoud kerken

30 januari 2023 om 12:15 Historie

AMERSFOORT De jaarlijkse actie Kerkbalans wordt momenteel weer onder de aandacht gebracht. Dit is verreweg de belangrijkste inkomstenbron waarmee kerken in hun kosten moeten voorzien.  

Naast personele kosten is de grootste kostenpost het onderhoud van de kerkelijke gebouwen. Ook de kerken hebben te maken met de inflatie van verbouwingskosten en renovatiekosten bij verouderde gebouwen. De aard van deze gebouwen, met grote hoogten en specifieke vormen, hebben tot gevolg dat het in goede conditie houden van deze historische gebouwen grote investeringen met zich meebrengen.  

Enkele van de investeringen die in de Onze Lieve Vrouw van Amersfoort (OLVA) in 2023 aandacht vragen, zijn vastgelegd in een korte video. Caspar Duijvestein, onroerend goed verantwoordelijke binnen het bestuur van de parochie OLVA, geeft hier enige uitleg over in een video: https://youtu.be/KWuDAaF9g_w. Hij laat enkele voorbeelden zien en legt uit wat er bij de vier kerken in Amersfoort speelt. 

Een financiële bijdrage leveren kan via: NL98RABO 0135117739 t.n.v. R.K. Parochie OLVA te Amersfoort o.v.v. een culturele donatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie