Afbeelding
FrankNoordanus

Mondkapje verplicht voor ziekenbezoek opgenomen patiënt

Gezondheid-MeanderMC

Mensen die op bezoek gaan bij patiënten die opgenomen zijn in Meander Medisch Centrum wordt vanaf vandaag gevraagd een mondkapje te dragen. Het mondkapje is voor bezoekers van 13 jaar en ouder verplicht vanaf de toegangsdeur van de verpleegafdelingen en moet gedurende het hele bezoek worden gedragen. Eten en drinken is tijdens het bezoek om die reden niet toegestaan. 

Meander heeft deze extra maatregel ingevoerd, omdat het ziekenhuis mensen die op bezoek komen bij een opgenomen patiënt niet meer actief vraagt naar klachten. Bij klachten die passen bij het coronavirus, blijft de regel: blijf thuis en laat u testen. Ook blijft het noodzakelijk om 1,5 meter afstand te houden.


Het verplichte mondkapje geldt niet voor personeelsleden of voor patiënten die voor opname of onderzoek naar het ziekenhuis komen. Patiënten die voor bijvoorbeeld een operatie naar Meander komen, krijgen twee werkdagen voor hun opname een digitale coronacheck. Aan patiënten die een afspraak op de polikliniek, bij de radiologie of het laboratorium hebben wordt bij de balie gevraagd of ze klachten hebben die passen bij het coronavirus.


Bezoekers kunnen zelf een mondkapje meenemen of dit kopen in Meander bij de apotheek in de Oranjerie (ook ’s avonds en in het weekend open) of bij de AKO in de Laan (open maandag t/m vrijdag tot 17.00 uur). Op de website van Meander staan veelgestelde vragen over de nieuwe maatregel.

advertentie
advertentie