Afbeelding
Frank Noordanus

Meander Medisch Centrum verscherpt maatregelen tegen coronavirus

12 maart 2020 om 18:25 Gezondheid-MeanderMC

Meander Medisch Centrum heeft een aantal verscherpte maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus en besmetting van medewerkers en patiënten te beperken. In navolging van de maatregelen van het kabinet probeert ook Meander een piek aan besmettingen en een overvol ziekenhuis te voorkomen. Allereerst is de bestaande bezoekersregeling per direct aangescherpt. Dit betekent dat alle patiënten die in Meander zijn opgenomen maximaal één bezoeker per dag mogen ontvangen. Uitzondering hierop zijn patiënten op de afdelingen Verloskunde, Kindergeneeskunde en Neonatologie en terminale patiënten. Patiënten die op de poli komen, de Spoedeisende Hulp of Eerste Harthulp bezoeken, mogen maximaal één begeleider meenemen. Deze maatregel was al van kracht.

Daarnaast worden vanaf vrijdag 13 maart afspraken op de polikliniek, waar mogelijk, vervangen door telefonische consulten. De betreffende patiënten worden van te voren gebeld. Als zij niet worden gebeld, gaat de afspraak op de poli gewoon door. Op verzoek van de patiënt kan ook een telefonisch consult worden ingepland. Vanaf maandag 16 maart wordt 20% van de geplande OK's gecanceld. Patiënten kunnen hierover vanaf vrijdag 13 maart gebeld worden. Als patiënten niet gebeld zijn, gaat de OK gewoon door.

Meander Medisch Centrum neemt als ziekenhuis een bijzondere positie in de regio in en neemt deze maatregelen om de kwetsbare patiënten, maar ook de onmisbare medewerkers, te beschermen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie