Afbeelding
Kollektiv INO © 2022 Li-Shi

Programma Spoffin OFF 2023 bekend: ‘Nemen wat meer risico’

5 juni 2023 om 11:04 Evenementen

AMERSFOORT Het programma voor Spoffin OFF 2023 is bekend. Uit zo’n 200 inschrijvingen zijn twaalf artiesten uit tien landen geselecteerd. De Spoffin OFF-artiesten komen dit jaar uit Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Engeland, Spanje en Italië. Ze brengen allerlei disciplines naar de binnenstad van Amersfoort tijdens het laatste weekend van augustus: van dans tot objecttheater, slapstick, circus, installaties en interactieve performance.

Het Spoffin OFF-programma is samengesteld door een deskundige jury van professionals en Spoffin’s artistiek leider Alfred Konijnenbelt. ,,Spoffin OFF is altijd een spannend onderdeel van het festival, omdat we niet alle voorstellingen van tevoren hebben gezien en afgaan op een artistiek plan”, vertelt Konijnenbelt.

,,Zo geven we kansen aan jong aanstormend talent om op een groot internationaal festival te spelen. We nemen dus wat meer risico, maar dat kan omdat het IN-programma heel stevig is. Goed om te weten dat we zo’n 200 aanmeldingen krijgen, waarvan we er uiteindelijk twaalf kiezen. Er is dus een stevige selectie aan vooraf gegaan. Onze bezoekers weten inmiddels dat het eigenlijk altijd goed is, en dat ze op onze keuze kunnen vertrouwen.”

ALLERLEI DISCIPLINES

Dit jaar kunnen bezoekers van 666 Entertainment en De Vliegende Koffer en Mr Mustache objecttheater verwachten. De Italiaanse Mr Mustache grijpt daarbij terug op het klassieke Italiaanse poppentheater, terwijl R405 juist een nieuwe twist geeft aan Roodkapje.

Dans is er van Ana Jordão & Vincent Kollar, die daarbij circustheater combineren. De Nederlandse groepen Collectief DansBlok en Company TiNaNiNaNi trakteren de bezoekers van Spoffin ook op dans. Net als Joe Garbett Dance, die met zijn voorstelling Get Lost een bijzondere productie neerzet. Zijn podium is een kaart die zich letterlijk ontvouwt.

VKZ SPOFFIN OFF AWARD

Komedie komt dit jaar van Barbara Probst die in haar badkuip wat flinke uitglijders maakt. ConTakt zorgt voor circustheater en Man in Pak Producties voor interactieve performance. Maria Palma maakt dit jaar een installatie.

Bezoekers van Spoffin kunnen dit jaar opnieuw stemmen op de VKZ Spoffin OFF Award. Dankzij hoofdsponsor VKZ mag de winnaar volgend jaar een residentie doen en krijgen zij een geldprijs van €2500 om een nieuwe voorstelling te realiseren. Afgelopen jaar mocht Wonderground de prijs mee naar huis nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie