Afbeelding
Victor Dissel

We Are Water; bijzonder concert in theater De Lieve Vrouw

6 mei 2022 om 15:00 Evenementen

AMERSFOORT 45 minuten lang genieten van live muzikanten, sferische beelden en een schilderij dat tijdens de voorstelling ter plekke gemaakt wordt!

De makers van Amersfoorts kunstinitiatief We Are Water geven een startschot aan hun concert-tour die in de zomermaanden op meerdere locaties een podium zal krijgen. Dit doen ze op zondag 15 mei vanuit hun thuisbasis in theater De Lieve Vrouw met een preview concert. Live muzikanten, licht ontwerpers en kunstenaars nemen de toeschouwer mee in een reis langs de velen gezichten van water. Een sferische muzikale voorstelling ondersteund met beeld en live painting, waarin de reflectie van mens en water centraal staat. Na afloop van het concert kan men in het café onder het genot van een drankje meebieden met de kunstveiling. Hier wordt het schilderij dat tijdens het concert werd gemaakt samen met andere foto’s en schilderijen geveild voor de slachtoffers in Oekraïne.

PREVIEW Deze preview is onderdeel van de tentoonstelling We Are Water, die op 16 juni haar deuren opent in het Amersfoortse Rietveldpaviljoen. De tentoonstelling is een initiatief van audiovisueel kunstenaar Victor Dissel (22) en kunstfotograaf René Dissel (60). Vader en zoon nodigen een selectie van zeven kunstenaars uit om samen aan de slag te gaan met het thema mens en water. Dit levert een expositie op waarin de bezoeker wordt ondergedompeld in de kracht en pracht van water middels kunstinstallaties, foto’s, schilderijen en live concerten. 

De première van We Are Water is tevens het startpunt van een concert-tour langs verschillende culturele broedplaatsen buitenshuis in de provincie Utrecht. Denk aan live schilderperformances ondersteund met geïmproviseerde muziek en videoprojecties of een audiovisuele show die de kijker meedraagt in de ervaring met videoprojecties en luidsprekers die het publiek omringen. Naast het brede spectrum aan kunstervaringen schenkt We Are Water ook aandacht aan de betekenis van water in het actuele klimaatvraagstuk. Bijvoorbeeld door een serie lezingen over de toekomst van waterstof en energietransitie. Hoe kan water onze planeet redden? LET OP

TICKETS Tickets voor het preview concert op zondag 15 mei in theater De Lieve Vrouw zijn hier verkrijgbaar. volg We Are Water op Instagram en blijf op de hoogte van het project! Tot en met 15 mei is er een selectie te zien uit de fotoserie van René Dissel in het café van De Lieve Vrouw.

Deelnemend kunstenaars zijn audiovisueel kunstenaar Victor Dissel, fotograaf en musicus René Dissel, creative coder Gerben van der Kleij en lichtkunstenaar Emanuel Nijkerk, beeldend kunstenares Ingrid Jansen, mixed-media kunstenaar Ruud Lanfermeijer, toetsenist Berthil Busstra, gitarist Marnix Busstra, saxofonist Toon Roos, percussionist Angelo van de Burg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie