Columnist Joop de Keijzer mocht de preek verzorgen.
Columnist Joop de Keijzer mocht de preek verzorgen. Cees Wouda

Preek van de Leek Amersfoort komt ten einde

22 september 2020 om 18:33 Evenementen

AMERSFOORT Na negen jaar komt een einde aan De Preek van de Leek in Amersfoort. Vanwege de beperkte mogelijkheden van publieke bijeenkomsten als gevolg van de aanhoudende coronagolf is besloten om met de Preek in de huidige vorm te stoppen. De organisatoren hebben dat maandag bekend gemaakt.

De Preek van de Leek was in 2012 een initiatief van Ruth Gorissen die, samen met Jos van Oord, geïnspireerd raakte tijdens een bezoek aan de Preek van de Leek in Amsterdam. Met als format de klassieke kerkelijke liturgie en in de inspirerende ambiance van de Sint Franciscus Xaveriuskerk aan ’t Zand is aan bekende Amersfoorters gevraagd om te getuigen van hun passie. 

Het heeft tientallen boeiende culturele middagen opgeleverd met onder meer Bas Westerweel, Patrick Nederkoorn, Arjeh Kalmann, Johanna van der Werff, Maurits van Hoogevest, René Cuperus en James Kennedy. Ruim 35 sprekers betraden de kansel. De organisatie van de Preek van de Leek verkent in de komende periode of een andere formule kans van slagen heeft.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie