De Kelder kiest het ruime sop

6 februari 2013 om 00:00 Cultuur

AMERSFOORT - Podium De Kelder programmeert in 2013 kleinere optredens in de sfeervolle Inspiratieboot. De boot in de Eemhaven biedt een geschikt podium voor singer-songwriters met nationale en internationale allure.

De kleinschaligheid en intieme sfeer zijn ideaal voor kleine exclusieve optredens, hierdoor zijn voor deze shows zeer beperkt kaarten beschikbaar. Op dit moment staan de volgende artiesten op de planning: broeder Dieleman, Ken Stringfellow + Eva Auad en Ben Caplan.

Broeder Dieleman, vertolkt de diepe schoonheid van de Schelde en de ijver op de eilanden in Zeeuwstalige folk. Nu is er ‘Alles is ijdelheid’: zijn langspeeldebuut. In negen begeesterde liedjes bezingt Dieleman zonde, zaligheid en zeewind. Vrijdag 29 maart in de Inspiratieboot.

Ben Caplan is doorgerookte folklore met krachtige songteksten. De Canadese Caplan met indrukwekkende baard is berucht om zijn sterke liveshows. Zijn muziek is divers, van poëtische ballads tot krachtige zigeunerliedjes. Woensdag 10 april is Caplan te bewonderen in de Inspiratieboot in de Eemhaven.

De carrière van de Amerikaanse gitarist/zanger Ken Stringfellow is even grillig als interessant. Hij speelde met R.E.M., Lagwagon, Big Star en White Flag, maar zijn grootste bekendheid dankt hij aan zijn band The Posies. Vrijdag 3 mei zal Ken Stringfellow op enkele nummers worden bijgestaan door zangeres Eva Auad die tevens de support verzorgt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie