AMERSFOORT - Organist Peter Eilander verzorgt op dinsdagavond 7 augustus een concert in de St. Joriskerk op de Hof.

25 juli 2012 om 00:00 Cultuur

Eilander heeft een bijzondere dubbelcarrière gemaakt als kerk- en concertorganist. Hij is als organist verbonden aan de Eben-Haëzerkerk in Apeldoorn en geeft veel concerten in binnen- en buitenland. In Amersfoort is hij vooral bekend als dirigent van Cantate Deo.

Peter Eilander heeft onder meer alle acht orgelsonates van Guilmant op vier cd’s vastgelegd (gespeeld op diverse Cavaillé-Coll-orgels in Frankrijk), gelardeerd met delen uit het ‘Repertoire des Concerts du Trocadero’ van Guilmant.

Tijdens zijn concert in de Joriskerk vertolkt Eilander een romantisch programma met muziek van Mendelssohn (eerste sonate), Bottazzo (Melodia), Widor (eerste deel uit Symphonie V), Dupré (Résurrection) en koraalbewerkingen van Herman van Vliet en Feike Asma. Daarnaast wordt ook nog de grote Preludium en fuga in e-moll van Bach gespeeld.

Het concert in de Joriskerk begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 7,50. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis entree.

Inloopconcert

Op zaterdag 4 augustus is er in de Joriskerk op de Hof een ‘Inloopconcert’ door Ad van Pelt (organist van de Petruskerk in Woerden) met medewerking van de sopraan Geertje van Wijngaarden en de barokcellist Roel Otten. Samen voeren zij muziek uit van Sweelinck, Bach, Mendelssohn en Schubert. Daarbij worden alle drie de orgels van de kerk bespeeld.

Het concert is gratis toegankelijk, met na afloop een collecte.

Organist Peter Eilander in St. Joriskerk
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie